Φώφη Γεννηματά: Υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την πορεία της εξόδου έξοδο από την κρίση και θα την επιδιώξουμε

0

Το στίγμα του κόμματός της για το επόμενο διάστημα, θέλησε να στείλει από τις Πρέσπες όπου βρέθηκε χθες προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις «Πρέσπες 2018», που φέτος είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στην χώρα μας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση, θα επιμείνει όλο το επόμενο διάστημα σε αυτή τη γραμμή, προωθώντας να σφυρηλατηθεί η ενότητα του ελληνικού λαού, καταδικάζοντας παράλληλα την πολωτική τακτική που φαίνεται να έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από τις πρώτες κιόλας στιγμές της άτυπης προεκλογικής περιόδου, που εκτιμάται ότι έχει ξεκινήσει από την Ιθάκη και την ομιλία Τσίπρα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Περιγράφοντας η κ. Γεννήματα την εθνική συμφιλίωση ως μία «μεγάλη κατάκτηση» για την χώρα, θύμισε με νόημα ότι ήταν η προοδευτική παράταξη που έκλεισε τις πληγές της εμφύλιας διαμάχης και επιτέθηκε ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι «γυρίζουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας σε μία διχαστική, πολωτική αντιπαράθεση». «Ο ελληνικός λαός, που πλήρωσε ακριβά το κόστος του διχασμού, δεν θα το επιτρέψει», είπε, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγή μένει σταθερά στη γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης και της ενότητας του ελληνικού λαού. «Η ευθύνη για τη διαμόρφωση του μέλλοντος είναι κοινή, παρά τις αντιπαραθέσεις και τις αντιθέσεις», είπε, τονίζοντας για άλλη μία φορά την ανάγκη εθνικής αφύπνισης, εθνικής γραμμής, αλλά και εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Κίνημα Αλλαγής θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να εμφανιστεί ως η μοναδική αξιόπιστη έκφραση του προοδευτικού πόλου στην Ελλάδα, καταθέτοντας παράλληλα σειρά προτάσεων για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του λαού. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το Κοινωνικό Κράτος, με την Υγεία και την Παιδεία σε πρώτο πλάνο, προκειμένου το Κίνημα Αλλαγής να καλεί κάθε φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να τοποθετηθούν επί των δικών τους κατατεθειμένων προτάσεων. Όσο για το μείζον θέμα της Οικονομίας, εκεί την αντεπίθεση του θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής από τη ΔΕΘ και την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις 10 Σεπτεμβρίου.

Share.

Comments are closed.