Categories: Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στήσει πανηγύρια πάνω στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στήσει πανηγύρια πάνω στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.
Ο κ. Χρηστίδης υπογράμμισε ότι και τα επόμενα χρόνια θα είναι «κάτω από δύσκολες συνθήκες» καθώς θα αναζητείται «χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους» και εξήγησε: «Και το λέω αυτό διότι θα μπορούσαμε να έχουμε βγει από την κρίση το 2015, δεν έγινε αυτό με υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου και, σήμερα, ειδικά μετά το ότι έχει συμβεί στη χώρα μας τον τελευταίο μήνα και με την εθνική τραγωδία στο Μάτι, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα συναισθήματα του ελληνικού λαού, ζητώντας να πανηγυρίσει ο ελληνικός λαός για τις θυσίες τις οποίες έχει κάνει μέχρι σήμερα, αλλά και για τις θυσίες που έχει να κάνει από εδώ και μπρος».
Για την «επόμενη μέρα» στο Κίνημα Αλλαγής, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είπε πως εδώ και δύο μήνες γίνεται επεξεργασία του σχεδίου που θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου «η Φώφη Γεννηματά θα βάλει το πλήρες πλαίσιο, μια δέσμη προτάσεων, οι οποίες θα αφορούν την οριστική έξοδο από την κρίση με ασφάλεια», υπογραμμίζοντας πως αυτό «απαιτεί σε επίπεδο πολιτικό μια μεγάλη συναίνεση και συνεννόηση, μακριά από την τοξικότητα και το ψευδεπίγραφο δίπολο, το οποίο επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ».
«Επί ΣΥΡΙΖΑ, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», υπογράμμισε ο κ. Χρηστίδης και πρόσθεσε πως «πρέπει να δώσουμε μία νέα ώθηση και στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν πάρει την απόφαση να μείνουν εδώ αλλά και όσους θέλουν να γυρίσουν πίσω».
Ερωτηθείς εάν το σχέδιο αυτό έχει την απαραίτητη συναίνεση στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής, λόγω και των εξελίξεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Αν εννοείται την ιστορία με το Ποτάμι, αυτό έμεινε πίσω, ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Είναι προφανές ότι προχωράμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, διότι αυτό που αντιλαμβάνεται πια οποιοσδήποτε αυτή την περίοδο είναι ότι υπάρχει αίτημα απαλλαγής από μια κυβέρνηση, η οποία έπαιξε και με τις τσέπες, αλλά και με τα μυαλά των Ελλήνων πολιτών. Έχει χτυπήσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων αυτή η κυβέρνηση με τη στάση της σε πολύ συγκεκριμένα σημεία και απαιτείται μια αλλαγή πολιτικής με αξιοπιστία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, χωρίς να υποσχόμαστε μαγικές λύσεις, οι οποίες ενδεχομένως δεν γίνονται πια, δεν σκίζονται τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο, αλλά μπορεί η Ελλάδα να επιστρέψει σε μια περίοδο ακμής, την είχαμε και στο παρελθόν, πολύ πετυχημένα, και αυτή θα κάνει μια μεγάλη Κεντροαριστερά σαν αυτή την οποία δημιουργούμε εμείς στο Κίνημα Αλλαγής».
Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη απαιτούνται «εκλογές εδώ και τώρα» και «αν μπορούσαν να έχουν γίνει ήδη εκλογές θα ήταν ακόμα καλύτερα για την πατρίδα μας» καθώς «δεν έχει να δώσει σε κάτι αυτή η κυβέρνηση παρά μόνο αποτυχίες πια κι αυτό συμβαίνει και σε όλα τα μέτωπα».
Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως «είναι πράγματι η πιο ευχάριστη είδηση που έχουμε ακούσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στην πατρίδα μας» και εκτίμησε -μεταξύ άλλων- πως «είναι μια κίνηση του κ. Ερντογάν να εξευμενίσει μια σειρά διεθνών παραγόντων».

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Τουρκία: Προφυλάκιση του Ιμάμογλου ζητούν οι εισαγγελείς – Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του στους δρόμους [Βίντεο]

Καζάνι που βράζει η Τουρκία εν αναμονή της απόφασης για το δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου της…

5 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Ο υπουργός της μιας ημέρας και η ύβρις απέναντι στην Κύπρο

Μια απεγνωσμένη προσπάθεια για να διασωθούν τα ήδη χαμένα, η αξιοπιστία και η πάλαι ποτέ…

5 ώρες ago

Στο δικαστήριο έφτασε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, – Χιλιάδες κόσμου προσπαθούν να φτάσουν στο μέγαρο – Οι δηλώσεις Οζελ

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου έφτασε στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, όπου περιμένει να μάθει…

18 ώρες ago

Μεσολόγγι: Η «Διέξοδος» ανοίγει την «αυλαία» των Γιορτών Εξόδου 2025 με την έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΜΑ»

Με μια εξαιρετικά εντυπωσιακή έκθεση με τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΜΑ» του γλύπτη ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΥΜΠΑ ξεκινούν…

19 ώρες ago

Ο «Ιπτάμενος» Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με νέο πανελλήνιο ρεκόρ [Βίντεο]

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο άλμα επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου…

22 ώρες ago

Formula 1 – GP Κίνας: Ο Χάμιλτον πήρε την πρώτη νίκη σε αγώνα με τη Ferrari – Αναλυτικοί πίνακες [Video]

Εμφατική η πρώτη νίκη του Λίουις Χάμιλτον για την ομάδα της Ferrari, στο Grand Prix της Κίνας στη Σανγκάη,  με…

24 ώρες ago