SMS αποκαλύπτει την προσπάθεια για επικοινωνιακή διαχείρηση της τραγωδίας στο Μάτι

0

Καθώς περνάνε οι ημέρες όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» έρχεται να επιβεβαιώσει ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση επιχείρησε να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα.
Το πρόβλημα, δηλαδή, της κυβέρνησης μόλις δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι  και οι πραγματικές ανησυχίες της κυβέρνησης ήταν να προωθηθεί η γραμμή ότι το κλίμα βελτιώνεται παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ.

Αυτό προκύπτει από μήνυμα που διακινήθηκε την 1η Αυγούστου από το Μαξίμου, προς επιλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».
Με το μήνυμα αυτό οι συντάκτες του προσφέρουν στα στελέχη έτοιμες απαντήσεις σε κάθε πιθανολογούμενη κριτική, με τοποθετήσεις που δε μένουν όμως στο θέμα της καταστροφής αλλά αγγίζουν σχεδόν ολόκληρη την πολιτική ατζέντα των ημερών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το εν λόγω μήνυμα, η γραμμή θα έπρεπε να είναι η εξής:

  • Σε αντίθεση με την κατάσταση που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, η κατάσταση στο Μάτι εξομαλύνεται και το γενικότερο κλίμα βελτιώνεται.
  • Όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής και στήριξης των πληγέντων, ώστε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
  • Η βασική αιτία της καταστροφής στο Μάτι είναι τα αυθαίρετα. Γι’ αυτό και η «επιχείρηση μπουλντόζα» πρέπει να στηριχθεί από όλους.
  • Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό ισοδυναμεί με συγγνώμη.
  • Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, να λέτε ότι ο κ. Τσίπρας δεν τον έχει αποκλείσει και ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται παραιτήσεις αρμοδίων.
  • Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ενωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μάς στηρίζει.
  • Οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν. Στις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι.
  • Το Μακεδονικό δεν επηρεάζει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της.
  • Αν σας λένε αυτά που λέει ο Αδωνις, να λέτε ότι ο Αδωνις θα κάτσει στο σκαμνί.
  • Θα πάρουμε την αναβολή της μείωσης στις συντάξεις.

ΝΔ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλουν ακόμη και διώξεις στελεχών της ΝΔ
«Ενώ η χώρα μετρά ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία, το καθεστώς του κ.Τσίπρα επιστρέφει στο μόνο που ξέρει να κάνει καλά: Με κατάπτυστα δημοσιεύματα σπιλώνει ακόμη και συγγενείς πολιτικών της αντιπάλων, προτρέποντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλουν ακόμη και διώξεις στελεχών της ΝΔ. Μάταιος ο κόπος τους. Οι άθλιες πρακτικές τους να πετούν λάσπες ακόμη και πάνω από τις στάχτες έχουν ήδη καταδικασθεί στη συνείδηση των πολιτών», αναφέρει ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τόσο τις παραπάνω πληροφορίες όσο και την υπόθεση με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Το Ποτάμι: Το κρεσέντο λαθών τελικά οδηγεί την κυβέρνηση στον παραλογισμό
«Στα υπόγεια του Μαξίμου πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους, στο Μάτι», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμίου στην οποία γίνεται λεπτομερής αναφορά σε δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με τις οποίες ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι. 

Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου
«Ένα πλαστό, κακότεχνο και βλακώδες SMS, που αποδίδεται στο Μέγαρο Μαξίμου, φιλοξενεί σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”. Έσπευσε μάλιστα να το αναπαράγει, σαν έτοιμος από καιρό, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για “αποβράσματα” του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλαστογραφία, ο διχαστικός λόγος και η προβοκάτσια, έχουν γίνει προφανώς απαραίτητα εργαλεία της ακροδεξιάς προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης.
Εκείνο που ξεχνούν, και θα τους το θυμίσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, είναι ότι τέτοια άθλια μέσα, το μόνο που αποκαλύπτουν είναι η αθλιότητα όσων τα χρησιμοποιούν».

Share.

Comments are closed.