ΠΟΕΔ: Ο πρόεδρός της, Φίλιος Φυλακτού, καταγγέλλει προσπάθεια διάσπασης του εκπαιδευτικού κόσμου της Κύπρου

0

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), Φίλιος Φυλακτού με χθεσινή του σε ανάρτησή στο facebook καταγγέλλει προσπάθειες διάσπασης του εκπαιδευτικού κόσμου της Κύπρου, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ των κυπρίων εκπαιδευτικών.

Γραφεί αναλυτικά ο κ. Φυλακτού
«Άρχισε να επιδιώκεται η διάσπαση του εκπαιδευτικού κόσμου. ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους. 
Εκτοξεύουν ως ύστατη προσπάθεια τα διχαστικά τους “λόγια” με προσωπικές πλέον επιθέσεις. Κάτι που γνωρίζαμε ότι θα πράξουν, αφού από την αρχή φρόντισαν να μας “απειλήσουν”. 
Δεν έχουμε οτιδήποτε να φοβηθούμε! Απλώς θα βγάλουμε στη φόρα πολλά που πρέπει να μάθει ο κόσμος και θα εκτεθούν και τέως και νυν!
Το πρώτο μας μέλημα ήταν πάντα το καλό του Δημόσιου Σχολείου και ακόμα με όσα κακεντρεχή λένε, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας!
Να καταλάβουν ότι είμαστε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! Ένα πράγμα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΝΟΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
* 13 000 εκπαιδευτικοί…
* οι οικογένειές μας …
* οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί…
* χιλιάδες κόσμου που ήδη στέκονται στο πλευρό μας…
* εκπρόσωποι των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών από όλη την Ευρώπη αλλά και το παγκόσμιο…
ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ!
Έκκληση προς όλη την κοινωνία… ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ γιατί θα γίνει το ένα ή το άλλο!
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ γιατί αποφάσισαν ότι δικαιούνται να ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ την αξιοπρέπειά μας, τα δικαιώματά μας, τις συνθήκες εργασίας μας και γενικά ό,τι θέλουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ! ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ! ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο θα είστε εσείς και πάλι από την αρχή! Θα μας αλέθουν στον μύλο του ετσιθελισμού, του αυταρχισμού, του ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ!
Ο εκπαιδευτικός κόσμος ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ για τα αυτονόητα, θα βροντοφωνάξει και πάλι ΟΧΙ!!!
». 

Share.

Comments are closed.