Κατάθεση από αξιωματικό της ΕΛΑΣ: Δεν μας είπε ποτέ η Πυροσβεστική ότι η φωτιά ξέφυγε

0

Κατάθεση που αποκαλύπτει την ασυνεννοησία ανάμεσα σε αστυνομία και πυροσβεστική τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς στο Μάτι έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς που χειρίζονται τη δικαστική έρευνα.
Πρόκειται για κατάθεση αξιωματικού της ΕΛΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κατέθεσε ότι το αστυνομικό προσωπικό και οι αξιωματικοί που βρέθηκαν στο Μάτι δεν είχαν καμία ενημέρωση τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ.
Ο ίδιος αξιωματικός φέρεται να είπε ότι οι όποιες ενέργειες έγιναν ήταν πρωτοβουλία των συναδέλφων του που βρέθηκε εκεί.
Όπως επισήμανε σε καμία στιγμή δεν βρέθηκε κάποιος αξιωματικός της Πυροσβεστικής να τον ενημερώσει ότι η φωτιά είχε ξεφύγει και κινούνταν ανεξέλεγκτα προς το Μάτι.
«Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς. Όταν είδαμε τη φωτιά να φτάνει στη Μαραθώνος, το πρώτο που σκεφτήκαμε και τελικά κάναμε ήταν να την κλείσουμε στα σημεία εισόδου της, στη Ραφήνα και τη Διονύσου για να μην εγκλωβιστούν εκατοντάδες οχήματα ενώ αφήσαμε ανοιχτούς τους κάθετους δρόμους που βγάζουν στη Μαραθώνος για να μπορούν οι οδηγοί να βγουν στην κεντρική λεωφόρο» φέρεται να κατέθεσε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Share.

Comments are closed.