Δημοσκόπηση στην πΓΔΜ: Προβάδισμα 6,4 μονάδων του «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

0

Αλλάζουν τα δεδομένα στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Τώρα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση ενόψει του δημοψηφίσματος, σε αντίθεση με δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί στα μέσα Ιουλίου όπου το 54,1% των σκοπιανών έλεγε «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών
Το ερώτημα στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι «Είστε υπέρ της ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;». Στη δημοσκόπηση, το 41,5% των ερωτηθέντων απαντούν «ναι», ενώ το 35,1% διαφωνούν, επιπλέον δεν θα ψηφίσουν 12,4%ΔΞ/ΔΑ 9 2% και 1,9% αρνήθηκαν να απαντήσουν στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε ο Οργανισμός M-Prospect για το MCIC κατά την περίοδο από 24 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2018.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες- συγκεκριμένα το 66,4%- δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, ενώ το 19,8% εκφράζουν την πρόθεση να το μποϊκοτάρουν.
Από την ίδια δημοσκόπηση, όπως  και στην προηγούμενη, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αλβανών, το 88%, είναι υπέρ της συμφωνίας, όπως είναι και το 49,2% των νέων.
Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος, το 80,4% τάσσεται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το 79,9% υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι γνωρίζουν το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση του ονοματολογικού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜIA της πΓΔΜ.

Share.

Comments are closed.