Η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ στον διοικητή του Σισμανόγλειου για το κρίσιμο βράδυ της Δευτέρας

0

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, επανέρχεται στο θέμα της ώρας που έφθασε στο «Σισμανόγλειο» ο πρώτος νεκρός από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι, απαντώντας στον διοικητή του νοσοκομείου.
Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «διαθέτουμε φωτογραφία με τον πρώτο νεκρό που μεταφέρθηκε και βρισκόταν εκείνη την τραγική νύκτα σε θάλαμο των ΤΕΠ του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. Η ΩΡΑ της φωτογραφίας είναι 23:03».
Στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία επισυνάπτει τη φωτογραφία, η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει ότι προτίθεται να την καταθέσει στον εισαγγελέα εφόσον κληθεί από αυτόν καλεί επίσης τον διοικητή του νοσοκομείου «να δώσει στη δημοσιότητα τα έντυπα παραλαβής από το ΕΚΑΒ όλων των νεκρών που παρέλαβε το Νοσοκομείο (σύνολο 4) και ειδικά του πρώτου (άνδρα) και όχι να κάνει μαγειρέματα με την ώρα διακομιδής του δεύτερου νεκρού στο νοσοκομείο που είναι γυναίκα».
Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι όλων των εφημερευόντων Νοσοκομείων, όπως και του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, του ΕΚΑΒ εκείνη τη νύκτα έδωσαν την ψυχή τους για την περίθαλψη των θυμάτων της φωτιάς. Ας μην τους ανακατεύει ο Διοικητής του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες. Να πάψει ο διοικητής να συκοφαντεί τους εργαζόμενους, εμπλέκοντάς τους σε μια τραγική υπόθεση που δεν έχουν καμία συμμετοχή».

Τι είχε υποστηρίξει η Διοίκηση του Σισμανογλείου διαψεύδοντας τις αρχικές καταγγελίες του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν.Α «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ-ΦΛΕΜΙΓΚ» και του διασυνδεόμενου σε  αυτό «Γ.Ν ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ», σε ανακοίνωση του, εκφράζει τη λύπη του «για τις ανυπόστατες δηλώσεις του Προέδρου και του σημερινού δελτίου τύπου του Προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ, που αναπαράγονται από μέρος ΜΜΕ και εντέλει συκοφαντούν το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο με απόλυτη συνέπεια προσέφερε τις υπηρεσίες του αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Όπως ανεφέρε η ανακοίνωση, «αναφορές για δήθεν παραποίηση στοιχείων και «μαγειρέματα» στις καταγραφές των προσερχομένων, είναι υποβολιμιαίες και συκοφαντικές» και επεσήμανε πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (τμήμα Κίνησης, γρ. προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας, ιατρός διευθυντής τμήματος επειγόντων περιστατικών) προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν κατηγορηματικά ότι τήρησαν όλες τις διαδικασίες -καταγραφές κ.τ.λ.
Μάλιστα όπως είπαν «δεν δέχτηκαν καμία πίεση ή παρέμβαση από τη διοίκηση ή άλλα πρόσωπα τη Δευτέρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες για να παρουσιάσουν αλλοιωμένη εικόνα για τις σορούς που διακομίσθηκαν, τους πάσχοντες και τους πληγέντες που προσήλθαν στο Νοσοκομείο».

Share.

Comments are closed.