Το Κίνημα Αλλαγής «ξεγυμνώνει» τους κυβερνητικούς χειρισμούς λεπτό-λεπτό

0

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία και τα θύματα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Αττικής και Υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Η κυρία Χριστοφιλοπούλου ζητεί να δοθεί αντίγραφο των καταγεγραμμένων κλήσεων και  συνομιλιών στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής από την Δευτέρα 23.7.2018 έως την Πέμπτη 26.7.2018 καθώς και οι συνομιλίες στα κέντρα του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ, και των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Κρατικό Αθήνας, Θριάσιο και Παίδων, που αφορούν την πυρκαγιά της 23-24.7.2018.
Ρωτά, δε, μεταξύ άλλων, «γιατί δεν ελήφθη κανένα από τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα πολιτικής προστασίας», «γιατί δεν έγινε έγκαιρα προειδοποίηση για  εκκένωση των περιοχών που επλήγησαν», «από ποιον και γιατί ελήφθη η απόφαση να κλείσει η Λεωφ. Μαραθώνος», «γιατί κατά την κυβερνητική σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων αποκρύφτηκε η ύπαρξη θυμάτων και παρουσιάστηκε πλαστή εικόνα ύφεσης της πυρκαγιάς ενώ δόθηκε η έμφαση σε πολλαπλά μέτωπα ορισμένα εκ των οποίων  ήταν ήδη  υπό έλεγχο» και τελικά «ποιοι φέρουν την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ & Α.Κ.Ε.
Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Ευθύνες για την εθνική τραγωδία και τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική»
Κύριε Υπουργέ,
Η 23η – 24η Ιουλίου καταγράφεται στη συλλογική μας μνήμη ως εθνική τραγωδία. Η εκατόμβη θυμάτων, οι οικογένειές τους, οι εκατοντάδες πολιτών που τραυματίστηκαν ή που έχασαν την περιουσία τους και καταστράφηκαν, αξιώνουν κατ’ ελάχιστον απαντήσεις στα τεράστια ερωτήματα που μένουν αναπάντητα.
Ζητούν δικαίως να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη

 Χρονολόγιο – ντοκουμέντο

 

Share.

Comments are closed.