Ένα βασικό ερώτημα βασανίζει όλους μας σχετικά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι που ήδη έχουν φτάσει στους 91 νεκρούς και 25 αγνοούμενους – ο αριθμός αυτός των αγνοούμενων επιβεβαιώθηκε μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα! – είναι τι πήγε στραβά, τι έφταιξε;
Θα κάνουμε μια προσπάθεια να κωδικοποιήσουμε κάποιες αιτίες που ήραν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της τραγωδίας.
Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σταθούμε στην εγκληματική αδράνεια των Αρχών να μην ενημερώσουν έγκαιρα τους κατοίκους στο Μάτι και να μη τους απομακρύνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ υπήρχε χρόνος, συνέβαλαν στην ανείπωτη τραγωδία.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η αδυναμία των Αρχών να αντιληφθούν έγκαιρα τον κίνδυνο της φωτιάς που πλησίαζε απειλητικά με μεγάλη ορμή από τον Νέο Βουτζά στο παραλιακό μέτωπο, αλλά και η προσπάθεια της κυβέρνησης, τις πρώτες ώρες, για λόγους επικοινωνίας να αποσιωπήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, αποκρύπτοντας τους νεκρούς που ήδη γνώριζε.
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των ίδιων των αρμοδίων μέχρι τώρα, η εκκένωση του Ματιού δεν έγινε ποτέ, επειδή θεωρήθηκε «μη υλοποιήσιμη» και «μη ρεαλιστική», όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της Π.Υ. Η ίδια η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστήριξε πως είχε προεξοφλήσει ότι οποιαδήποτε διαδικασία απομάκρυνσης των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί απαιτούσε «5 με 6 ώρες» ή ακόμη και «μια ολόκληρη μέρα»! Για αυτόν τον λόγο δεν έκαναν τίποτα.
Η ώρα των φορολογικών δηλώσεων 2025 έφτασε καθώς από τη Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ανοίγει η…
Οι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του συγκροτήματος Σχολείων Άνω Χολαργού, έχοντας την υποστήριξη και του…
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας παραχώρησε συνέντευξη «εφ' όλης της ύλης», που λέγαμε παλιά, στην…
Η νέα αγωνιστική σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε με το Grand Prix της Αυστραλίας, το οποίο έκανε…
Το Χαλάνδρι βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και…
Τον ποιητή, που κρύβουν μέσα τους, θα έχουν την ευκαιρία να αποκαλύψουν οι Αθηναίοι και…