Πρωτοσέλιδο στους The Times οι αγνοούμενες δίδυμες των πυρκαγιών

0

Η υπόθεση των 9χρονων διδύμων που αγνοούνται από τη Δευτέρα που ξέσπασε η φωτιά στην Ανατολική Αττική απασχολεί και τα διεθνή ΜΜΕ.
Η σημερινή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times έχει εκτενές άρθρο το οποίο κάνει αναφορά στην υπόθεση των αγνοουμένων διδύμων Φιλιππόπουλου, σημειώνοντας ότι παραθέριζαν με τους παππούδες τους σε τουριστικό θέρετρο έξω από την Αττική το οποίο επλήγη από την πυρκαγιά και περισυνελέγησαν από ψαράδες της περιοχής. Από τότε όμως αγνοούνται.
Τα κορίτσια θεωρούνται επισήμως αγνοούμενα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να εκδίδει Amber Alert.
Ο πατέρας των διδύμων, Γιάννης Φιλιππόπουλος, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.
Πρόκειται για μία περίεργη θα μπορούσε να λεχθεί υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει σύγχυση στις Αρχές. Ο κ. Φιλιππόπουλος υποστηρίζει ότι είδες τις κόρες του σε βίντεο τηλεοπτικού καναλιού (Alpha) να έχουν επιβιβαστεί σε πλωτό σκάφος που είχε σπεύσει προς διάσωση.
Όμως, ο καπετάνιος του σκάφους σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά Μέσα υποστηρίζει ότι επιβίβασε παιδιά στο σκάφος του αλλά όλα συνοδεύονταν. Επίσης, ο άνδρας που φαίνεται δίπλα στα κορίτσια, την Τετάρτη επικοινώνησε με την Αστυνομία και δήλωσε ότι τα δύο παιδιά που φαίνονται στο βίντεο είναι δικά του και άλλα δύο που φαίνονται παρά δίπλα είναι του κουμπάρου του. Μάλιστα, έδωσε και DNA.

Τα κορίτσια όμως εξακολουθούν να αγνοούνται.
Η Σοφία Φιλιπποπούλου είναι 1,13 μέτρα ύψος, 20 κιλά με καστανόξανθα μαλλιά και τη μέρα που χάθηκε φορούσε φούξια μπλούζα, ροζ σορτς και ασημί πέδιλα.

Η Βασιλική Φιλιπποπούλου έχει ύψος 1,10 μέτρα, είναι 20 κιλά και τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε ροζ μπλούζα, κόκκινο σορτς και ασημί πέδιλα.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της δημοσιογράφου Anthee Carassava της βρετανικής εφημερίδας The Times με τίτλο «Girls missing as Greece prepares to declare wildfire deadliest in postwar Europe» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.