Δήμαρχος Ραφήνας: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί – Στους 94 οι τραυματίες και  11 οι διασωληνωμένοι

0

Πριν από λίγη ώρα, ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς προέβη σε δραματική αποκάλυψη ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 60.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τους 25 νεκρούς που βρέθηκαν στο οικόπεδο και πέριξ αυτού στο Μάτι, στην ίδια περιοχή  βρέθηκαν ακόμη 10 νεκροί, εκ των οποίων τέσσερις σε ένα αυτοκίνητο (οικογένεια με δυο παιδιά), τέσσερις σε ένα σπίτι (μια μητέρα με τις δυο της κόρες και την γιαγιά της οικογένειας) και κάτω από την πλαγιά του λόφου άλλοι δύο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένα ακόμη άνδρας ανασύρθηκε νεκρός μέσα από καμένο αυτοκίνητο
Με βάση αυτές τις πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 61. Μένει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά. 
Να σημειωθεί ότι επιβεβαιωμένα υπάρχουν 50 νεκροί. Αρχικά η πυροσβεστική μίλησε για 49 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για 50, καθώς βρέθηκε και μια σορός να επιπλέει ανοιχτά της Αρτέμιδος. 
Την ίδια στιγμή, 11 τραυματίες από τις πυρκαγιές στην Αττική παραμένουν διασωληνωμένοι, όπως δήλωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου. Συνολικά τα άτομα που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία φτάνουν τα 94, ενώ από αυτά 23 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.
Έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Αττική σπέρνοντας τον θάνατο στη Ραφήνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε σειρά δημοσιευμάτων στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο με την εντολή να διερευνηθούν τα πάντα σχετικά με τις χθεσινές πυρκαγιές που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο δεκάδες πολίτες και σε καταστροφή περιουσιών.

Share.

Comments are closed.