Μπαλάκι οι ευθύνες της τραγωδίας: Η Περιφέρεια λέει ότι έδωσε εντολή εκκένωσης στο Μάτι -Διαψεύδει ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας

0

Και να που για άλλη μια φορά ζούμε το φαινόμενο της αποποίησης των ευθυνών για τη φοβερή τραγωδία της Ανατολικής Αττικής.
«Δώσαμε εντολή εκκένωσης στους δήμους» λέει η περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα, ο δήμαχος Ραφήνας Πικερμίου να την διαψεύδει και να λέει ότι δεν έλαβαν ποτέ εντολή εκκένωσης. 
Συγκεκριμένα, η κ. Τσούπρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «Την ώρα της πυρκαγιάς συνδράμουμε το ρόλο της πυροσβεστικής και αυτή εισηγείται την εκκένωση. Την λάβαμε (σ.σ. την εντολή εκκένωσης) και ενημερώσαμε τους δήμους. 
Η περιφέρεια έβγαλε την απόφαση για την εκκένωση και πήραμε τους Δήμους και ήμουν εκεί με τον Δήμαρχο Ραφήνας. Το απόγευμα έγινε. Την ώρα που έφτανε η φωτιά, ήμουν στο Νέο Βουτζά. Τον δήμαρχο τον είδα επί τόπου. Η εκκένωση όμως είναι πολύ πολύπλοκο σχέδιο. Ηταν πολύ δύσκολο μέσα σε μία ώρα να γίνει εκκένωση σε μία περιοχή σαν το Μάτι
».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πικερμίου-Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς όταν ρωτήθηκε αν η κ. Τσούπρα του έδωσε εντολή εκκένωσης, την διέψευσε. «Αυτό δεν έγινε ποτέ, δεν επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου. Η φωτιά έφτασε σε μισή ώρα στη θάλασσα. Μην προσπαθούν καμιά να μεταθέσουν ευθύνες. Προφανώς και όχι δεν έλαβα εντολή εκκένωσης», είπε και πρόσθεσε: «Να μου πει κάποιος ποιος μου την έδωσε», υποστηρίζοντας ότι με την κυρία Τσούπρα, αν και βρέθηκαν δια ζώσης, δεν αντάλλαξαν κουβέντα και δεν κατάφεραν να μιλήσουν.
Πάντως εμάς θα μας προκαλούσε έκπληξη αν κάποιος αναλάμωανε επιτέλους την ευθύνη. Άλλωστε ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν ανάλαβε καμιά ευθύνη υποστηρίζοντας τη θεωρεία των «ασύμμετρων απειλών».

Share.

Comments are closed.