Αθώοι οι 18 αστυνομικοί που είχαν μηνυθεί από Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου το 2011

0

Μετά από συνεχείς αναβολές και έναν χρόνο ακροαματικής διαδικασίας το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε αθώους τους 18 αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από μηνυτήριες αναφορές που είχαν καταθέσει το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (τότε ήταν σύντροφοι και διεκδικούσαν της εξουσία!)
Αφορμή των αναφορών, τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από τη βουλή τον Ιούλιο του 2011, (Ναι, τότε με τους «αγανακτισμένους) κατά την διάρκεια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Οι αστυνομικοί, 16 διμοιρίτες των ΥΑΤ και δύο ακόμη διώκονταν για τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο και για βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος πολιτών που αντιδρούσαν στα νέα μέτρα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η δίκη άρχισε τον Οκτώβριο του 2017 και ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου (αυτό θα πει άμεση απονομή δικαιοσύνης!!!).
Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική Δικαιοσύνη «που απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», καθώς και τους νομικούς της συμβούλους Βάιο Σκαμπαρδώνη και Βλάση Λιβανίδη για το αποτέλεσμα της δίκης. «Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ως το τέλος, την ώρα που εκείνοι που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη τούς γύρισαν την πλάτη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Share.

Comments are closed.