Οι τελευταίες προβλέψεις για το που θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

0

Έντονες διακυμάνσεις θα έχουν φέτος οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αυξήθηκαν φέτος κατά 4.000, σε σχολές όπως οι νομικές, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στα ΦΠΨ
Μετά την έκδοση των βαθμολογιών από το Υπουργείο Παιδείας και των στατιστικών το τοπίο των βάσεων αρχίζει και ξεκαθαρίζει. Όπως όλα δείχνουν πτώση θα υπάρξει στις πολυτεχνικές σχολές, την Ιατρική – η οποία φαίνεται ότι θα πέσει κάτω από το όριο των 19.000 μονάδων – και τις στρατιωτικές σχολές. Άνοδος θα έχουν οι βάσεις του νεοσύστατου πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ανοδική πορεία θα έχουν οι Νομικές ενώ μεγάλη άνοδος θα έχουν τα παιδαγωγικά τμήματα.
♦ Εκτιμάται ότι ανοδική αναμένεται η τάση στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (ανθρωπιστικών, νομικών και κοινωνικών επιστημών).
♦ Μεγάλη πτώση αναμένεται στις σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (θετικών και τεχνολογικών επιστημών) και κυρίως στις υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές.
♦ Πτώση των βάσεων εκτιμάται ότι θα έχουν και οι υψηλόβαθμες Ιατρικές Σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου καθώς στην κλίμακα βαθμολογίας 18-20, βαθμολογία που απαιτείται για την εισαγωγή στις Ιατρικές, υπάρχουν μικρότερα ποσοστά από πέρσι.
♦ Η βάση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής) κινείται στα περυσινά επίπεδα, με μικρές αποκλίσεις, κυρίως σε ανοδική τάση.

Share.

Comments are closed.