Financial Times: Στην Αλεξανδρούπολη η απόπειρα δωροδοκίας από τους Ρώσους διπλωμάτες

0

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, η απόπειρα δωροδοκίας από τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μια από τις απόπειρες δωροδοκίας απέτυχε όταν Έλληνας αξιωματικός ανέφερε το περιστατικό στους ανωτέρους του.
Οι Ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι πλήρωσαν ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία. «Μπορείς να εξαγοράσεις μεγάλη στήριξη με 20-30.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή και οι νέοι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα», δήλωσε στους FT διπλωμάτης δυτικής χώρας.
«Είναι μια εκλεπτυσμένη επιχείρηση που έγινε με το προπέτασμα των μακροχρόνιων πολιτιστικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία και την κοινή θρησκευτική κληρονομιά», πρόσθεσε.
Το δημοσίευμα λέει ακόμα ότι οι δύο διπλωμάτες κατηγορήθηκαν για συνεργασία με επιχειρηματίες προκειμένου να δωροδοκήσουν τοπικούς κρατικούς αξιωματούχους, Ορθόδοξους μητροπολίτες, μέλη πολιτιστικών ενώσεων και ακροδεξιών οργανώσεων στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.
«Οι Ρώσοι ήθελαν να διαλύσουν τις διαπραγματεύσεις και γι’ αυτό αναβάθμισαν τη συνηθισμένη ανάμειξή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη», δηλώνει Έλληνας διπλωμάτης στους Financial Times.

  • Διαβάστε το πλήρες το άρθρο της δημοσιογράφου Kerin Hope της βρετανικής εφημερίδας FinancialTimes με τίτλο «Russia meddles in Greek town to push back the west» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.