Η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν οδηγήθηκε σε «Ναυάγιο» –  Τι θα γίνει με τους Έλληνες στρατιωτικούς

0

Χωρίς απτό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες η σχεδόν δίωρης διάρκειας συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στο θέμα της πολύμηνης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο η Αθήνα είχε τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε μεν ότι έχει «περισσότερες ελπίδες απ’ ό,τι πριν από τη συνάντηση», ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση από την τουρκική πλευρά, η οποία θα συνιστούσε καταλυτικό παράγοντα στη στάση της Αγκυρας.
Μάλιστα όταν τέθηκε το θέμα των Μητρετώδη – Κούκλατζη και ο Ερντογάν απάντησε και επίσημα πια ότι επιθυμεί να του δοθούν οι8 τούρκοι αξιωματικοί, τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός εκνευρισμένος από την αδιάλλακτη και προκλητική στάση του τού είπε «Δεν κάνω παζάρια».
Και τον παρέπεμψεστις αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Ερντογάν επιβεβαίωσε πως οι έννοιες της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας είναι άγνωστες στο λεξιλόγιό του.
«Δεν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
Τι μέλλει γενέσθαι με τους δυο έλληνες στρατιωτικού
Ο Ερντογάν, όσο κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να το “στρογγυλέψει”, έθεσε ξανά θέμα ανταλλαγής των 8 Τούρκων στρατιωτικών με τους 2 Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, έστω κι αν γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι το τουρκικό καθεστώς αν δεν πιεστεί εμπράκτως δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων.Κι απ΄ ότι φαίνεται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν έχουν τη διάθεση να πιέσουν τον Ερντογάν με κυρώσεις ούτε καν για τους δικούς τους ομήρους. Πόσο μάλλον για τους δύο Έλληνας.
Δυστυχώς αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του φαίνεται ότι είναι και το πιο πιθανό να συμβεί. Ο κ. Τσίπρας είχε πει πως πρέπει να προετοιμαστούμε για μια μακρά σε χρόνο δοκιμασία, ανεξάρτητα απ’ όσα έλεγαν στην αρχή κοροϊδεύοντας τον κόσμο!

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός Τύπος τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν
Η συνάντηση που είχαν χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα είναι πρώτο θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είναι.

Η ΗaberTurk, σημειώνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο δεν ήταν από τις πιο εύκολες που είχε ποτέ, ενώ, τονίζει πως ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο και να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην περιοχή.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το δημοσίευμα της Hurriyet για τη σημαντική συνάντηση των δύο πλευρών, που τονίζει, επίσης, ότι κατά τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση δεν ήταν εύκολη. Παράλληλα, αναφέρεται αναλυτικά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Ερντογάν και Τσίπρας συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες», αναφέρει με τη σειρά της η Yeni Safak, τονίζοντας πως οι συνομιλίες διήρκεσαν σχεδόν 2 ώρες.
Η Milliyet, δημοσιεύει επίσης τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη δύσκολη φύση της συνάντησης, ενώ, παράλληλα, παραθέτει αναλυτικά τις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του.

Share.

Comments are closed.