Ζαν Λυκ Μελανσόν: Ο Τσίπρας είναι από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής

0

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε χθες, ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».
Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν χαρακτήρισε  τον Έλληνα πρωθυπουργό ως μια «από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής».
Η απάντηση αυτή ήρθε μετά από ένα σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος προσπάθησε –όπως τόνισε ο ίδιος – να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς. «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει» είχε πει τότε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης, δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».
O Μελανσόν δήλωσε ότι «ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε το λόγο του». «Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του» αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη…Τσίπρας».
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του, το PG, εκφράζει τη λύπη του γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη λιτότητα, στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της ΕΕ.
«Έχει έρθει η ώρα για καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα που στραγγαλίζει τους λαούς και ενώ σχεδόν όλα τα κόμματα του ΚΕΑ αγωνίζονται, το καθένα στη χώρα του, ενάντια σε τέτοιες πολιτικές. Το ΚΕΑ δεν μπορεί να συγκεντρώνει στους κόλπους του ταυτόχρονα τους αντιπάλους και τους υποστηρικτές αυτής εκεί της Ευρώπης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ζαν Λυκ Μελανσόν και Αλέξης Τσίπρας ήταν κάποτε φίλοι
Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μελανσόν στις εκλογές του 2017 στη Γαλλία. Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το κόμμα είχε αναφέρει: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου κεντρώου υποψήφιου Εμμανουέλ Μακρόν, δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στην Λεπέν, αφού, σύμφωνα με τις προγραμματικές του διακηρύξεις, θα σημάνει τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνωρίσαμε ως σήμερα στη Γαλλία και την Ευρώπη».
Πάντως, τότε ο υποψήφιος της Αριστεράς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε σε σχέση με τη δέσμευσή του να διαπραγματευτεί εκ νέου τις καταστατικές συνθήκες της ΕΕ, επεσήμανε ότι εκείνος «δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας».
Επίσης και και ο Μελανσόν το 2014 είχε στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τον Τσίπρα. Σε συνάντηση που είχαν στη Γαλλία είχε μιλήσει για την εξαιρετική επιλογή που κάνει η αριστερά σχετικά με την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, του ανέφερε: «Είσαι υποψήφιος και στη Γαλλία και κάνουμε καμπάνια για σένα». Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε ο Μελανσόν είχε πει του Τσίπρα: «Αν κερδίσεις τις εκλογές στην Ελλάδα, θα μάθουμε όλοι ελληνικά».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις, στο γαλλικό κανάλι BFMTV, του κ. Μελανσόν

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner