Γερμανία: Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa χτυπά καμπανάκι για την μεγάλη άνοδο των Ακροδεξιών

0

Ποσοστό-ρεκόρ 17,5%, το υψηλότερο από την ίδρυσή της, καταγράφει η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, αναδεικνύεται πλέον δεύτερη πολιτική δύναμη, μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και πριν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).
Στην δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) μένουν σταθερά στο 29%, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) συρρικνώνονται στο 17%, με απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση. Οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9,5%, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά για την Αριστερά (11%) και τους Πράσινους (12%).
Μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την εξέλιξη της δημοσκοπική δυναμικότητας των γερμανικών κομμάτων από τον Απρίλιο του 02017 μέχρι σήμερα, όπως αυτή καταγράφεται στον παρακάτω πίνακα.
Γερμανία: Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa χτυπά καμπανάκι για την μεγάλη άνοδο των Ακροδεξιών

Αναλυτικά τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων:

  • Die Welt του Βερολίνου  με τίτλο «AfD klettert auf 17,5 Prozent und überholt die SPD», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ και της
  • Hannoversche Allgemeine Zeitung  (HAZ) του Ανόβερο με τίτλο «AfD zieht erstmals an der SPD vorbei», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.