Γιώργος Πιτσιλής: Η αξιοποίηση της λίστα Λαγκάρντ είναι πια δυνατή, λόγω παραγραφής

0

Δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, βάζοντας οριστικό τέλος στην υπόθεση, όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα μας (ΕΔΩ, ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ), πάνω στην οποία είχε στηριχθεί η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα δήλωσε πως «Η αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι αδύνατη πια» καθώς οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ έβαλαν τέλος στην παράταση του ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον μόνο στις περιπτώσεις που προκύπτει μεγάλη διαφορά μεταξύ ετών. Όπως είπε, εντοπίστηκαν μόλις 75 τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων οι 4 είναι σε φάση ολοκλήρωσης.
Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι τα 629 ΑΦΜ από τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ για τα οποία έχει βγει εντολή ελέγχου οι 500 υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί.
Παράλληλα, υπάρχουν ακόμα 178 ΑΦΜ τα οποία ελέγχονται με συναξιολόγησή και άλλων πληροφοριών και 30 ΑΦΜ. που είναι υποψήφια για έλεγχο.
Τα συνολικά ΑΦΜ είναι 807. Τα υπόλοιπα 920 επεστράφησαν στην οικονομική εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι από την Λαγκάρντ ταυτοποιήθηκαν 1727 ΑΦΜ μέχρι το Μάρτιο του 2017, ωστόσο αν και στην ΑΑΔΕ ήρθε και το υπόλοιπο πακέτο της λίστας δηλαδή αλλά 1228 ΑΦΜ ο έλεγχος σταμάτησε μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Τέλος, ο κ. Πιτσιλής δήλωσε: «Το να διατηρεί κάνεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό δεν είναι ποινικό αδίκημα από μόνο του». 

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner