Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συλληφθέντες πρώην αιρετοί του δήμου Μεσολογγίου για την υπόθεση των ελληνοποιήσεων

0

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι μέχρι πρότινος δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μεσολογγίου, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων και της παράνομης έκδοσης αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών. Να σημειωθεί ότι αμφότεροι μετά τη σύλληψή τους παραιτήθηκαν από τις έδρες του στο δημοτικό συμβούλιο.
Συγκεκριμένα μετά τη χθεσινή τους απολογία στην Ανακρίτρια Αθηνών οι τρεις συλληφθέντες από το Μεσολόγγι που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων «ελληνοποίησεων» ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Δημήτρης Μπουσμπουρέλης και μια υπάλληλος της διεύθυνσης μετανάστευσης Αιτωλοακαρνανίας αφέθησαν ελεύθεροι με την επιβολή των «τυπικών» περιοριστικών όρων, χρηματικής εγγύησης 4.000€ για τον κ. Μπουσμπουρέλη και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για όλους δείχνει, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, την ελλιπή τεκμηρίωση του κατηγορητηρίου είτε για τη συμμετοχή είτε για το βαθμό συμμετοχής των κατηγορουμένων στο κύκλωμα.
Πάντως ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που τη συνοδεύει και με φωτογραφία του με τους δυο συνεργάτες του, μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας σήμερα τα ξημερώματα σημείωσε:

«Επιστροφή στην έδρα μας!!!
Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται, ότι δεν πρέπει να εξάγει κανείς βιαστικά συμπεράσματα, από μια απλή ανακοίνωση των διωκτικών αρχών, σε οποιαδήποτε ποινική υπόθεση και ότι ο κίνδυνος να «στραπατσαριστούν» ανεπανόρθωτα ανθρώπινες υπολήψεις, είναι τεράστιος.
Μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παρουσιάσουν την υπόθεση με υπερβολές, διαστρεβλώσεις, με παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, με παράνομη αναφορά ονομάτων και με διάθεση ανθρωποφαγίας.
Επιχείρησαν, επίσης, να την πολιτικοποιήσουν με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο.
Αλλά, όπως και σε κάθε υπόθεση, έτσι και σ΄ αυτή τον τελευταίο λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία οφείλουμε να εμπιστευόμαστε απόλυτα.
Μέχρι τότε, όλοι οφείλουν να σέβονται το τεκμήριο αθωότητας

Share.

Comments are closed.