Βέλγος οκτάχρονος πήγε κατευθείαν από το δημοτικό στο πανεπιστήμιο

0

Στα έδρανα πανεπιστημίου ετοιμάζεται να καθίσει μετά από δύο μήνες καλοκαιρινών διακοπών ο Λοράν Σιμόν (Laurent Simon) από το Βέλγιο.
Τι και αν είναι μόλις οκτώ ετών, ο Λοράν που έχει δείκτη νοημοσύνης 145 κατάφερε, όπως μεταδίδει το BBC, να ολοκληρώσει έξι έτη σπουδών μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο έχοντας για συμμαθητές του άτομα ηλικίας 18 ετών.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTBF ο Λοράν, που έχει Βέλγο πατέρα και Ολλανδή μητέρα, δήλωσε ότι το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά και ότι αν και αρχικά σκεφτόταν να γίνει χειρούργος ή αστροναύτης, πλέον προσανατολίζεται στο να σπουδάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
«Αν αποφάσιζε αύριο να γίνει ξυλουργός, αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα για εμάς, αρκεί να είναι ευτυχισμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μπαμπάς του, συμπληρώνοντας πως ο γιος του αντιμετώπιζε δυσκολίες όταν ήταν μικρότερος στο να κάνει παρέα με άλλα παιδιά και δεν ενδιαφερόταν πολύ για παιχνίδια
Πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να σκύψει και να δει με σοβαρότητα και τις ανάλογες περιπτώσεις που έχουμε εδώ στη χώρα μας και που δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερπηδήσουν τάξεις. Αυτό μας το αποδεικνύουν οι επιτυχίες που έχουν έλληνες μαθητές μικρής ηλικίας σε διάφορους μαθητικούς διαγωνισμούς πχ Ορέστης Λιγνός
Επιστήμονες, γι΄ αυτό το έργο διαθέτουμε… πολιτική βούληση διαθέτουμε;

Share.

Comments are closed.