Σόου Καμμένου: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το Μακεδονικό

0

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, τότε ο ίδιος θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση και όπως είπε θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση ζητώντας εκλογές
Να, που έχουμε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου που στόχο έχει να διασώσει το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο έχει μείνει στους ΑΝΕΛ, υψώνοντας τη σημαία του «Μακεδονομάχου». Στην ουσία αυτό προσπάθησε να κάνει σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη τύπου, ή οποία έγινε υπό το βάρος της δημοσκοπικής εξαφάνισής του εξαιτίας του Μακεδονικού από τη μια μεριά και από την άλλη επιθυμώντας ο υπουργός Άμυνας να δικαιολογήσει την παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, εκεί όπου θα κάνει την πρώτη της παρουσία η γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία».
Ο Καμμένος επιχείρησε να διαφοροποιηθεί εκ νέου από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο ίδιος θα μπλοκάρει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά όταν έρθει αυτή στη Βουλή, δηλαδή μετά από κάποιους μήνες.
«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, εκτός αν ψηφιστεί  η συμφωνία με 180 βουλευτές», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε μάλιστα πως για να κυρωθεί η συμφωνία στην Ελλάδα, θα πρέπει να γίνουν είτε εκλογές είτε δημοψήφισμα, σημειώνοντας μάλιστα πως θα άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, μόλις έρθει η συμφωνία στη Βουλή.
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, δεν τη δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω» υποστήριξε ο κ. Καμμένος.
Μάλιστα ο κ. Καμμένος επί της ουσίας έβγαλε άκυρη την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Σκοπίων. «Η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου Ιβανόφ. Δεν έχει καμία ισχύ», είπε χαρακτηριστικά. Ξέχασε βεβαίως να πει ότι την Πέμπτη στη γειτονική χώρα γίνεται μια νέα ψηφοφορία για τη συμφωνία την οποία ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να μπλοκάρει, εκτός κι αν πάει σε εκλογές.

 

Share.

Comments are closed.