Θωμάς Ρίζος*: Πνίγομαι…

0

Τι μπορείς να γράψεις, να σχολιάσεις με αυτά που βλέπεις, ακούς και ζεις;
Πνίγεσαι… Σε πνίγουν η στασιμότητα, η ανικανότητα και η κακοποίηση του ορθολογισμού.
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και πνίγομαι από τους φόρους, είμαι νέος επιχειρηματίας και πνίγομαι από την έλλειψη προοπτικής, είμαι εργάτης και πνίγομαι από το κλείσιμο των εργοστασίων, είμαι φορολογούμενος και πνίγομαι από την αδικία, είμαι παντρεμένος με παιδιά και είμαι ακόμη αναπληρωτής εκπαιδευτικός….
Δεν μπορώ να πιαστώ ούτε από τα μαλλιά μου, ούτε από μία μπορντό γραβάτα-λαφυρο- μιας ακόμη “σκληρής” διαπραγμάτευσης….
ΕΞΟΔΟΣ; Από που; Πάντως όχι από τη θάλασσα που με πνίγει…. Η μόνη έξοδος που υφίσταται και πρέπει να γίνει είναι από αυτό το κακόγουστο πάρτι που στήθηκε για μια ακόμη φορά στο Ζάππειο από την άλλη όψη του πρώην αντιμνημονιακού μπλοκ…..
Κάποιος θέλησε να πάρει κάτι που ανήκει στα παιδιά: το παιχνίδι… Αυτό το πάρτυ δεν ήταν η εκπλήρωση μιας αυτοεκπληρούμενης προφητείας, καθώς η προφητεία ήταν και είναι αυτοδιαψευδόμενη.
Η σκέψη αυτή στηρίζεται και στο θεώρημα του Τόμας που λέει ότι: «Αν οι άνθρωποι ορίζουν κάποιες καταστάσεις ως πραγματικές, αυτές είναι πραγματικές ως τις συνέπειές τους.»
Αμφιβάλλω για το τι μπορεί να ορίζει ως πραγματικό μία κυβέρνηση που την συμφέρει να είναι εκτός πραγματικότητας….
Η πραγματικότητα είναι τούτο το μουντό απόγευμα όπου πολλά σύννεφα κρύβουν το καλοκαίρι μου, το καλοκαίρι σου, το καλοκαίρι μας…. Ένα ακόμη καλοκαίρι……

Θωμάς Ρίζος είναι αναπληρωτής δάσκαλος και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της ΤΟ Άρτας του ΚΙΝΑΛ

Προηγούμενο άρθρο

 

Share.

Comments are closed.