Βανδαλισμοί στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου

0

Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο Δήμος Χαλανδρίου για τους βανδαλισμούς στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η δημοτική αρχή κατηγορεί οργανωμένες ομάδες και πρόσωπα για τους βανδαλισμούς με στόχο να υπονομευτεί το έργο της.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος αναφέρει:
«ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ;
Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών οργάνωσε μια εικαστική παρέμβαση στον χώρο της Κεντρικής πλατείας, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Η εικαστική παρέμβαση από τους καλλιτέχνες Ελένη Τσαμαριά, Λουΐζα Παπαγγέλου και Αρά Μπογοσιάν ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου και συγκέντρωσε πολύ θετικά σχόλια από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Δυστυχώς, στις 22 Ιουνίου, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο και κατέστρεψαν τα γλυπτά που αποτελούσαν το κύριο μέρος του.
Είναι γνωστό ότι η Διοίκηση του Δήμου προσπαθεί με κάθε τρόπο να αξιοποιήσει τους δημόσιους χώρους της πόλης, προβάλλοντας παράλληλα τις τέχνες, την αλληλεγγύη και τον γόνιμο διάλογο.
Είναι φανερό ότι κάποιοι (οργανωμένες ομάδες ή πρόσωπα) δεν βλέπουν με καλό μάτι την πετυχημένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής στον τομέα του πολιτισμού και νιώθουν άβολα με τις προσπάθειες ανάκτησης των δημόσιων χώρων. Και αυτοί οι κάποιοι, στερούμενοι οποιουδήποτε επιχειρήματος, προφανώς λάτρεις της βίας, τυφλωμένοι από φανατισμό, καταφεύγουν σε πράξεις βανδαλισμού.
Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται η ρήση του Αϊνστάιν: Δύο πράγματα είναι άπειρα: Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος
.»

Share.

Comments are closed.