Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι: 10 πιο βίες επιθέσεις επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που «ονομάστηκαν» ως… δίκαιη οργή

0

 «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Είχαν έλθει για να εκφράσουν με τον τραμπουκικό τρόπο την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι ο κόσμος έχει καταλάβει τι επιδιώκει η συμμορία της Χρυσής Αυγής».
Έτσι χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κοντονής όσους τον αποδοκίμασαν στα Γιαννιτσά,. Τώρα αν έχει δίκιο ή άδικο θα δείξει το μέλλον. Πάντως δεν είναι λίγοι, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τους ίδιους, που λίγα χρόνια πριν αγανακτούσαν από… «δίκαιη οργή». Είναι όλοι αυτοί οι τύποι που πετούσαν γιαούρτια και αποθεώνονταν ως «εκφραστές της δίκαιης οργής», που χρησιμοποιούσαν την μούντζα, τις κραυγές του τις κρεμάλες ως πολιτική τους έκφραση και να που τώρα άλλαξαν στόχο και αυτό δεν αρέσει.

Η λίστα με τις 10 άγριες επιθέσεις επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ
Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου συγκροτήσαμε μια λίστα που περιλαμβάνει μερικά μόνο από τα περιστατικά, που νομιμοποίησαν τη βία, τη δικαιολόγησαν, τη θεωρητικοποίησαν και την μετέτρεψαν σε κανονικότητα, απλά για να μη λησμονούν κάποιοι.

  1. Ιούνιος 2011:κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, σημειώνονταν διαδοχικά επεισόδια είτε με προπηλακισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, είτε με αποκλεισμούς άλλων στα σπίτια τους, είτε με απειλητικά συνθήματα γραμμένα έξω από τα γραφεία τους. Ήταν οι μέρες που οι αποκαλούμενοι «Αγανακτισμένοι» προπηλάκισαν τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Τσώνη, εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια και στη συνέχεια όρμησαν εναντίον χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές.
    Οι εφημερίδες εκείνης της ημέρας αναπαρήγαγαν την ανακοίνωση του  γραφείου τύπου του ΣΥΝ «είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όλων εκείνων που ειρηνικά αγωνίζονται ενάντια στην πιο κοινωνικά άδικη και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών».
  2. Ιούνιος 2011: O Γιώργος Πεταλωτής, δέχεται άγρια επίθεση σε ομιλία του στην Αργυρούπολη, καταγγέλλοντας ότι από πίσω βρίσκονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε τον Γ. Πεταλωτή «εγκάθετο της τρόικας», κάνοντας λόγο για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές».
  3. Απρίλιος 2011: Κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ανδρέα Λοβέρδου στους Αγίους Αναργύρους, ο τότε υπουργός Υγείας δέχθηκε επίθεση  με μπογιές και αυγά, ενώ στα επεισόδια τραυματίστηκαν σοβαρά δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι Δ. Κωνσταντόπουλος και Θ. Μαξούρας. Οι δύο άνδρες δέχθηκαν δυνατά χτυπήματα με καδρόνια στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Σχολιάζοντας την αντίδραση του Α. Λοβέρδου, ο οποίος κατήγγειλε συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΥΝ ανέφερε: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Για άλλη μια φορά – ελπίζουμε τελευταία – τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία».
  4. Ιούλιος 2011: Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Η κ. Ροδούλα Ζήση και ο κ. Κώστας Καρτάλης είναι οι δύο βουλευτές της Μαγνησίας που εγκλημάτησαν χτες σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και τη συνεπακόλουθη αύξηση της εγκληματικότητας που θα προκύψουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να πλημμυρίσουν τους δρόμους του αγώνα, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» Την ίδια μέρα, η κ. Ζήση είχε καταγγείλει την πρακτική παραγωγών ραδιοφωνικού σταθμού της περιοχής, που παρότρυναν τους ακροατές «να λιντσάρουμε τα σκουλήκια του ΠΑΣΟΚ»… «Επικίνδυνες μπουρδολογίες τα περί υποκίνησης» τα είχε χαρακτηρίσει ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στον Real fm.
  5. Μάρτιος 2011: Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε καλέσει 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα των Καλυβίων. Επί 2 ώρες έξω από την ταβέρνα κάποιοι καθύβριζαν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην πορεία έστησαν καρτέρι και λιθοβόλησαν τα αυτοκίνητά τους. Η ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΝ ανέφερε: «Οι εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής είναι ελεύθεροι πολίτες και διαμαρτύρονται εναντίον του, γιατί τον ταυτίζουν με αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που, αντί να προχωρήσει στον διάλογο μαζί τους, προσπαθεί με τη βία των ΜΑΤ να περάσει τις απαράδεκτες πολιτικές της. Αυτοί οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του, γιατί παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους».
  6. Δεκέμβριος 2010: Ένας από τους πιο σοβαρούς και μετριοπαθείς πολιτικούς, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης δέχτηκε άγρια επίθεση, καθώς προσπαθούσε να βγει από τη βουλή και διακομίστηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Τα πλάνα έκαναν τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και προκαλούν σοκ.
    Ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναρωτιόταν στο βήμα της Βουλής: «γιατί συμβαίνει μονίμως σ’ όλα τα επεισόδια να βρίσκεται κάποιος από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από το ΚΚΕ ή το ΠΑΣΟΚ;». Τις αιτιάσεις απέρριψε η Ηρώ Διώτη και μέμφθηκε την κυβέρνηση ότι διολισθαίνει στη λογική της περιστολής των συνταγματικών ελευθεριών. «Ποιον φοβάστε τόσο πολύ; Τη νεολαία, την κοινωνία, ή τον εαυτό σας; Σας παραξενεύει ο κοινωνικός αναβρασμός; Χρησιμοποιείτε την αστυνομία για καταστολή των αντιδράσεων απέναντι στην πολιτική σας».
  7. Ιανουάριος 2013: Η κ. Ραχήλ Μακρή, η οποία εξελέγη βουλευτής και με τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, εξανέστη σε τηλεοπτική εκπομπή διότι: «είναι σε εξέλιξη το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, και καθόμαστε και μιλάμε τόση ώρα για την επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά;».
  8. Ιούλιος 2011: Ο Σωκράτης Ξυνίδης καλούσε τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση στην επίθεση που δέχθηκε έξω από το επιμελητήριο της Ξάνθης: «Συμφωνείτε ή το καταδικάζετε; Με αποκάλεσαν προδότη του έθνους, πέταξαν αυγά, μπουκάλι…». Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση για προπαγάνδα «γκεμπελικού τύπου» που «στόχο έχει την αριστερά, ώστε  να ενοχοποιήσει την κοινωνική διαμαρτυρία. Δεν συμφωνώ, ούτε μια τρίχα να μην πειράξουν από κανένα υπουργό, αλλά θέλω όλοι αυτοί οι υπουργοί να απολογηθούν μπροστά στον λαό για την εγκληματική πολιτική τους».
    Παρόμοια περιστατικά, είχαν συμβεί σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, όταν τυπώθηκαν αφίσες με τα πρόσωπά τους στους δρόμους της πόλης, υπό τον τίτλο «Καταζητείται» πάνω στις φωτογραφίες των βουλευτών. Τις ίδιες μέρες στο Αγρίνιο «Αγανακτισμένοι» εισήλθαν και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έγραψαν υβριστικά συνθήματα και κρέμασαν πανό.
  9. Ιανουάριος 2015:Στο πολιτικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη τοποθετούνται γκαζάκια. Η κ. Θεανώ Φωτίου ρωτήθηκε αν το καταδικάζει: «δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια, αλλά είναι προφανές ότι και ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό».
  10. Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι και η λίστα με δηλώσεις που δικαιολογούσαν ή προέτρεπαν (άμεσα ή έμμεσα) σε πράξεις βίας.
    Ιούλιος 2013:Ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης δήλωνε: «Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική Χούντα. Από εδώ και πέρα το λόγο έχει ο λαός»
    14 Ιανουαρίου 2013:Πάνος Καμμένος: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια κείμενα κατά την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς». Τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς του κ. Καμμένου, ζήτησε ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής, Χ.Μαρκογιαννάκης: «Η φράση σας αυτή είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν. Παρακαλώ να δεχθείτε να διαγραφεί». «Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;» απάντησε ο κ. Καμμένος,
    Σεπτέμβριος 2013: Πάνος Καμμένος προς του κατοίκους της Χαλκιδικής «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας»…
    14 Οκτωβρίου 2013. Ο τότε καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κατρούγκαλος, προσκεκλημένος στην εκπομπή «Ανατροπή» ερωτάται από τον Θεόδωρο Πάγκαλο:  «Έχω το δικαίωμα εγώ να έρθω στο Πανεπιστήμιό σας και να εκφράσω τις απόψεις μου υπέρ της υφισταμένης πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση;» Γ. Κατρούγκαλος: «Βεβαίως το έχετε. Αν θα σας γιουχαΐσουν, καθώς θα έρχεστε, είναι άλλο… όποιος εκτίθεται στην πολιτική θα πρέπει να απολαμβάνει του επαίνου, του ψόγου, ακόμα και της καζούρας, όπως σας αξίζει και εσάς, κύριε Πάγκαλε, ως εκπρόσωπου της κυβέρνησης που έριξε τη χώρα στα βράχια».

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερα. Γιατί αν το επιθυμούσαμε θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο από την τότε απολίτικη τακτική νομιμοποίησης της βίας εκείνη την εποχή, που φυσικά σήμερα τους ενοχλεί εφόσον στρέφεται εναντίον τους. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχει καλή ή κακή βία και θα πρέπει να καταδικάζεται άμεσα από όπου κι αν προέρχεται.
Ας μην το κάνουμε σαν τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος Φεβρουάριο του 2016 και ενώ πια ήταν κυβέρνηση οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έλεγε: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδας, παρακολουθούμε βίαια επεισόδια εναντίον στελεχών ή γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και κανάλια να προτρέπουν σε βία. Δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί» και λίγες μέρες νωρίτερα η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αποφαινόταν «βλέπουμε ομάδες να προσπαθούν να τορπιλίσουν το διάλογο με βίαιες πολύ συχνά συμπεριφορές. Δεν τις έχουμε δει παλαιότερα. Προπηλακισμοί υπουργών και ανθρώπων που μπαίνουν σε αίθουσες για να συζητήσουν»… «Αυτά πριν δεν υπήρχαν…», κατέληξε. Να γελάσει κανείς ή να κλάψει…

Share.

Comments are closed.