Opel: Τέλος στην παραγωγή των Astra GTC και Zafira Tourer

0

H εξαγορά της Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA επιβάλλει την αλλαγή ρότας για τη γερμανική φίρμα, η οποία αναζητά εδώ και αρκετά χρόνια μια νέα, αποδοτικότερη στρατηγική. Γι’ αυτό η Opel τερματίζει την παραγωγή δύο μοντέλων κάνοντας πράξη την αναδιάρθρωση της γκάμας της.
Ο λόγος για την τρίθυρη-coupe εκδοχή του δημοφιλέστατου Astra, καθώς και για το καταξιωμένο στην κατηγορία των MPV Zafira.
Ως γνωστόν, τα τρίθυρα hatchbacks χρόνο με τον χρόνο χάνουν έδαφος σε κατηγορίες όπως τα superimini και τα μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία των πολυμορφικών οχημάτων, καθώς το κοινό που επιζητά την πρακτικότητα που αναμφίβολα προσφέρουν στρέφεται πλέον στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.
Σε αντίθεση με το Astra GTC και το Zafira Tourer, τα οποία χάνουν τη θέση τους στην γκάμα της Opel, η γερμανική φίρμα πρόκειται να διατηρήσει τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων (OPC) στην παλέτα της, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και την εξέλιξη της ηλεκτροκίνητης εκδοχής του Corsa.
Η τελευταία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το 2020, αποτελώντας ταυτόχρονα τον προπομπό για την επόμενη γενιά του best seller της γερμανικής φίρμας.

Share.

Comments are closed.