Προσωρινά κρατούμενος ο Αρτέμης Σώρρας

0

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ο Αρτέμης Σώρρας, με μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες, καταβεβλημένος και σχεδόν αγνώριστος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. 
Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτήρισε έωλο το κατηγορητήριο και προανήγγειλε προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο σε πέντε ημέρες για άρση της κράτησής του. 
Οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, κρατώντας ελληνικές σημαίες τον αποκαλούσαν «αρχηγέ, αρχηγέ» και κρατούσαν πανό για την Μακεδονία, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν φεύγουμε από εδώ, χωρίς τον αρχηγό», «Σώρρας Ελλάς, Ή ταν ή επί τας», «Κοίτα Αρτέμη το καθεστώς πως τρέμει» και «Ήρθε η ώρα για τον Αρτέμη Σώρρα».
Η δικογραφία σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, για σχεδόν το σύνολο της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις»
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που διαθέτει ο Σώρρας.

Share.

Comments are closed.