Αντιπαράθεση ΝΔ-Μαξίμου λόγω FAZ:Τσάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης αν δεν διαψεύσει λέει η Κυβέρνηση – Ψευδές ως την τελευταία λέξη το δημοσίευμα λέει η ΝΔ

0

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της FAZ στο οποίο πήγες από το Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι «ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό» και φέρεται ναυποστηρίζει η εφημερίδα ότι ό,τι κάνει ο Μητσοτάκης τα κάνει γιατί «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.».
Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαψεύσει το δημοσίευμα θα είναι «πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας». Απαντώντας, πηγές της ΝΔ τόνιζαν πως το ρεπορτάζ της FAZ «είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία λέξη».

Για το σκοπό αυτό το Μαξίμου εξέδωσε το παρακάτω Non Parer:
«Σε ρεπορτάζ της η σημερινή FAZ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό». Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει με παρρησία:
1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως “δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό”;
2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ “προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ”;
Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας
».

ΝΔ: Είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη το δημοσίευμα της FAZ
Άμεση και χωρίς περιστροφές ήταν η απάντηση της ΝΔ στη αναφορά του Μαξίμου για το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
«Είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. Εν αντιθέσει με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή », σχολιάζει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ
«Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για “Μακεδόνες” εννοώντας τους συμπατριώτες του. “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα.
Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της FAZ, είναι απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη. Εν αντιθέσει με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή
».

Share.

Comments are closed.