Αιχμές Λυκούδη για τις κόντρες στο ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τη συμφωνία για Σκόπια

0

Συστάσεις προς κάθε κατεύθυνση εντός του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με τη συμφωνία για Σκόπια, απευθύνει ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη του στο “THEMA RADIO”.
Σπεύδει ταυτόχρονα να καταδείξει τη δυσφορία του έναντι εκείνων που πιστεύουν ότι όταν μιλά η πρόεδρος όλοι οι άλλοι σωπαίνουν.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ψυχραιμία για ένα ζήτημα το οποίο θα έρθει για να το συζητήσουμε αργότερα»
«Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά και προσεγγίσεις, αλλά θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση» τονίζει και καταλήγει «Το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να είναι πιο ψύχραιμο και πιο προσεκτικό. Στο σύνολο του όμως».
Με δεδομένη αυτή τη θέση του, καταδικάζει χωρίς περιστροφές εκείνους που απειλούν ότι δεν έχουν θέση στο ΚΙΝΑΛ όσοι διαφωνούν με την Φώφη Γεννηματά.
«Αλίμονο εάν οι διαφωνίες που υπάρχουν αντιμετωπίζονται από τα πιο επίσημα χείλη στη λογική αφού δεν τα βρίσκουμε άντε να τελειώνουμε» δηλώνει και διαμηνύει αυστηρά: «Εμένα δεν μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσει καθόλου. Διότι είναι λογική τα κεφάλια μέσα αν θέλετε να προχωρήσουμε. Αν είναι δυνατόν. Δεν ήθελα να το πω εγώ αυτό, αλλά ειδικά για ανθρώπους που έχουν περάσει όπως εγώ και άλλοι πολλοί από την τρύπα της βελόνας για την ιστορία των συλλογικών διαδικασιών και των δημοκρατικών κομμάτων, αυτό δεν αντέχεται».
Ο Σπύρος Λυκούδης εμφανίζεται  προβληματισμένος και σε ότι αφορά το μέλλον του ΚΙΝΑΛ. Αναφέρει: «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, αλλά χωρίς άμεση συμμετοχή διότι πραγματικά υπάρχουν ζητήματα τα οποία πιστεύω ότι εμποδίζουν την μακροημέρευση του πειράματος. Αυτό δεν έχει σχέση τόσο με τις διαφορές, όσο με την αντίληψη που υπάρχει για το τι συγκροτούμε, πως το συγκροτούμε, τι φυσιογνωμία έχει, πως λειτουργεί. Όλα αυτά είναι σοβαρά ζητήματα που δεν τα έχουμε λύσει».

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner