Σπύρος Λυκούδης: Η κυβέρνηση είναι βασιλικότερη του βασιλέως

0

«Η κυβέρνηση έχει γίνει βασιλικότερη του βασιλέως. Στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τα προβλεπόμενα θηριώδη πλεονάσματα δεν απαιτούνται. Επιδιώκονται, για να επιδοθεί σε επιδοματική πολιτική και να εμφανιστεί ως προστάτης των αδυνάτων» τονίζει  αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Γιαννούλη και συμπληρώνει ότι έτσι η κυβέρνηση «στραγγίζει την οικονομία από ζωτικά κεφάλαια, απαραίτητα για την οικονομική ανάπτυξη. Μεγάλα πλεονάσματα και μεγάλη ανάπτυξη δεν συμβαδίζουν».
Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το χειρισμό της στο ζήτημα των Σκοπίων, η οποία όπως σημειώνει αντί να επιδιώξει τη συναίνεση πριν εισέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, επεδίωξε να πλήξει ή να διχάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Δεν τα κατάφερε. Αντίθετα πυροδότησε σοβαρές αντιδράσεις και στην κοινή γνώμη» τονίζει.
Ο κ. Λυκούδης δηλώνει ότι πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα σημειώνοντας ότι «πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα, όχι απλώς να το κλείσουμε», εκφράζει τη διάθεσή του να στηρίξει τη συμφωνία με την πΓΔΜ, προσθέτει όμως ότι «λευκή κάρτα ουδείς από την αντιπολίτευση είναι διατεθειμένος να δώσει και ορθώς. Θα πρέπει η κυβέρνηση να φέρει πρώτα τη συμφωνία και να την εξετάσουμε με τη δέουσα προσοχή. Έχουν σημασία ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες, διότι εκεί κρύβεται ο διάβολος, όπως λέμε».
Σε ερώτηση για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την αντίθεσή του με την μη συγκρότηση ενός ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς και την εκλογή αρχηγού πριν τη διαμόρφωση του χώρου και τονίζει «είναι κρίμα να αναλώνεται σήμερα ο χώρος σε ”τακτοποιήσεις” ρόλων και στην συζήτηση των εσωτερικών του δυσπιστιών και καχυποψιών αντί να αξιοποιεί τον χρόνο για να διαμορφώνει τους βασικούς του πολιτικούς άξονες, τις προγραμματικές του επιλογές και την πρότασή του για τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή πώς και από ποιες δυνάμεις πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος».

Share.

Comments are closed.