Άρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή 2 ετών στον Ανδρέα Γεωργίου παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως

0

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή των 2 ετών, που είχε επιβληθεί από το Εφετείο, στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου- παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως– επικύρωσε την ποινή των δυο ετών που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με αποτέλεσμα η ποινή του να καταστεί αμετάκλητη, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου.
Το Εφετείο είχε κρίνει ένοχο τον κ. Γεωργίου, ο οποίος κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009, τον Νοέμβριο 2010.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Γεωργίου έχει μια ακόμη εκκρεμότητα, καθώς θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, εάν θα καθίσει ή όχι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να γίνει ευκολότερη η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Share.

Comments are closed.