Ε, όχι και μαθήματα δημοκρατίας από την Τουρκία! Ανακοίνωση τούρκικου ΥΠΕΞ για τους 8 στρατιωτικούς

0

Σε μια ανακοίνωση εντελώς προκλητική, τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρεται στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πήραν άσυλο, ελέω δικαιοσύνης, από την Ελλάδα. Με αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωσή του το τούρκικο ΥΠΕΞ προσπαθεί να μας κάνει μαθήματα… δημοκρατίας!!!!

Η ανακοίνωση:
«Έχουμε πολλές φορές δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση της Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου και την απελευθέρωση και την παροχή ασύλου σε έναν από αυτούς και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονομερείς αποφάσεις.
Παρόλα αυτά, τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους επτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων με μία διοικητική απόφαση (!) που έχει σχέση με τη διαδικασία σύλληψής τους.
Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους πραξικοπηματίες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει καταστεί η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.
Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επεχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας της.
Θα επιμείνουμε με αποφασιστικό τρόπο για την επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας
».

  • Διαβάστε το άρθρο του Cnnturkμε τίτλο «Son dakikaDışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistana tepki» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.