Φώφη Γεννηματά: Σπάμε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε νέα προοπτική στη χώρα

0

Η Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδριάζει για δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο, τόνισε ότι εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική του κινείται στη γραμμή της αυτόνομης πορείας και της Εθνικής Συνεννόησης, ενώ είναι ξένη με την πολιτική των μετώπων, όποιο χρώμα και αν έχουν αυτά.
«Σπάμε το δίπολο για αυτό ανησυχούν και μας χτυπούν. Στο Συνέδριό μας αποφασίσαμε ομόφωνα την πολιτική μας στρατηγική στη γραμμή της αυτόνομης πορείας και της Εθνικής Συνεννόησης. Στρατηγική ξένη με την πολιτική των μετώπων, όποιο χρώμα και αν έχουν αυτά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό «διπολισμό» στην πολιτική ζωή. Τσάμπα κόπος οι καθημερινές, συστηματικές και ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους και τους επικοινωνιακούς χορηγούς τους» είπε αρχικά η κα Γεννηματά.
Όπως υπογράμμισε στην συνέχεια, «για όλους αυτούς τους λόγους, πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσουμε εκλογές ΤΩΡΑ λίγο πριν την τυπική έξοδο από το πρόγραμμα. Τώρα που η χώρα διαπραγματεύεται για το μέλλον της, δυστυχώς χωρίς ηγεσία στο ύψος των περιστάσεων και με μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και στρατηγική. Ζήτησα εκλογές ΤΩΡΑ ακριβώς για να τεθεί ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο, για να αποφασίσει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευθεί, με ποιο συγκεκριμένο πλαίσιο, ποιος θα εγγυηθεί πειστικά την επόμενη μέρα. Γιατί δεν μπορείς από την μια να προειδοποιείς για κινδύνους και επερχόμενα αδιέξοδα, και από την άλλη να μεταβάλλεσαι σε παρατηρητή των εξελίξεων» .
Η Φώφη Γεννηματά έκανε αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, λέγοντας συγκριμένα ότι ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει νέες δεσμεύσεις που συγκροτούν μαζί με εκείνες του Γ΄μνημονίου πολύ βαριά «κληρονομιά» για τη χώρα. «Ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά. Ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους», σημείωσε η κ. Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει μια προσεκτική και σταδιακή αποδέσμευση από τα Μνημόνια, έτσι ώστε η έξοδος να είναι οριστική και να μην τα ξανά-χρειαστούμε. «Έτσι που τα ‘κάναν, οριστική έξοδος, καθαρή δεν υπάρχει», είπε, και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα πως καλλιεργεί την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα και της καθαρής εξόδου και δεσμεύει διαρκώς την πορεία του τόπου με υπογραφές και αποφάσεις που βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν στο άδηλο μέλλον την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας.
Από την άλλη επέκρινε έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση πως αρκείται στο να καταγγέλλει δημόσια την κυβέρνηση, αλλά ουσιαστικά εφαρμόζει τη λογική του «ώριμου φρούτου», για την κατάκτηση της εξουσίας. «Ο κ. Μητσοτάκης που ζητά εδώ και δυο χρόνια κάθε μέρα εκλογές, τώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου λέει «ραντεβού το φθινόπωρο». Με λίγα λόγια λέει στον πρωθυπουργό ολοκλήρωσε το καταστροφικό σου έργο, για να κυβερνήσω μετά εγώ», παρατήρησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και προχώρησε ένα ακόμη βήμα στην κριτική της, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης από μεταρρυθμιστής, όπως προσπάθησε να εμφανιστεί στην αρχή, έγινε ο κλασσικός εκφραστής της νέας δεξιάς στην Ελλάδα. «Οι πραγματικές του προθέσεις φάνηκαν κατά τη Συνέλευση του ΣΕΒ, με την ευθεία επίθεσή του απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις Συλλογικές Συμβάσεις», είπε κι έκανε ειδική μνεία στην αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ιστορική μνήμη των 17αρηδων.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ η επικεφαλής του Κίνηματος Αλλαγής, επιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφαση για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της FYROM. Είπε πως ακολουθεί τις κατευθύνσεις της Εθνικής Γραμμής από το 1995 με την «Ενδιάμεση Συμφωνία» του Αντρέα Παπανδρέου, με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι λανθασμένοι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε: «Θέλουμε λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με αλλαγή του Συντάγματος. Ναι σε λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. Με βάση αυτά θα κρίνουμε και την τελική πρόταση της κυβέρνησης».

  • Δείτε βίντεο με τα βασικά σημεία της ομιλίας της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά αλλά και του Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.