Τραγωδία με πρόσφυγες στη Μεσόγειο – Πνίγηκαν 6 παιδιά και μία γυναίκα

0

Εννέα πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη από την Τουρκία πνίγηκαν στη Μεσόγειο  στα ανοικτά του Ντεμρέ της επαρχίας Αττάλειας,  όταν βυθίστηκε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν, μετέδωσε το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu καθώς και άλλα τούρκικα ΜΜΕ.
Το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 15 πρόσφυγες, αντιμετώπισε δυσκολίες στα ανοικτά της Αττάλειας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από αλιείς και το τουρκικό λιμενικό, ενώ ένας εξακολουθεί να αγνοείται.
Έξι παιδιά και μία γυναίκα είναι μεταξύ των νεκρών, αναφέρει το Anadolu, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των προσφύγων.
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας το 2015. Ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ το 2016.
Όμως παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο αριθμός των προσφύγων που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι έχει αρχίσει να σημειώνει ξανά αύξηση τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετανάστευσης, 10.948 άνθρωποι έχουν καταφέρει τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, πολλοί περισσότεροι από όσοι την ίδια περίοδο πέρυσι. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχουν πνιγεί στην προσπάθειά τους.

  • Δείτε ρεπορτάζ της Leyla Ataman του τούρκικου Πρακτορείου ειδήσεων Anadolou με τίτλο «9 migrants die, 6 rescued in Turkish Mediterranean» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
  • Δείτε ρεπορτάζ της τούρκικης ιστοσελίδας www.haberler.com με τίτλο « Antalya’da Göçmen Teknesi Battı: 6’sı Çocuk 9 Ölü, 1 Kayıp!» στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ

Δείτε βίντεο από το ναυάγιο από το haberler.com

Share.

Comments are closed.