Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει καμιά συμφωνία ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

0

«Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας πρέπει να χρεώσουν στην κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη όχι μόνο την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάτωσαν για την κρίση, τώρα θα ματώνουν και για την όποια ανάκαμψη». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων το βράδυ του Σαββάτου στην Καρδίτσα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Και συνέχισε: «Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, όταν αναμασά τη καραμέλα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», «της επιστροφής στην κανονικότητα». Όμως «καθαρή έξοδος» για το λαό σημαίνει κατάργηση των μνημονιακών νόμων». Σημαίνει, εξήγησε στη συνέχεια, «αναπλήρωση απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει, όποιος κι αν κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα, το επόμενο διάστημα. Γιατί το σχέδιο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο ίδιος, όσο και των άλλων κομμάτων, της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις που έφεραν τη χρεοκοπία για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί το κεφάλαιο στη χώρα μας».
«Στη λίστα βρίσκονται νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, η ενίσχυση της φοροληστείας, η ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, οι περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών», συνέχισε.
Αναφορά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε και στην ομιλία του Πρωθυπουργού, στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, λέγοντας πως είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίπρας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ διαβεβαίωσε τους βιομηχάνους, συνολικά το κεφάλαιο στη χώρα μας, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που έφερε το λαό στη χρεοκοπία για τα κέρδη των λίγων. Και εξήγησε:
«Κι έσπευσε να προσγειώσει ορισμένους για την «έξοδο από τα μνημόνια», με τις επισημάνσεις του ενώπιον των πραγματικών αφεντικών. Άλλωστε το διαβεβαιώνουν οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί μνημονιακοί νόμοι που έχουν τσακίσει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, απογείωσαν τους φόρους και τόσα άλλα, δεν έχουν σκοπό να τα καταργήσουν.
Ενώ ήδη έχουν προνομοθετηθεί μέτρα-φωτιά, όπως η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, οι ιδιωτικοποιήσεις, που συνιστούν ουσιαστικά ένα συμπληρωματικό μνημόνιο. Σε όλα αυτά προστίθενται τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι το 2060.
Και είναι μεγάλο ψέμα αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι τάχα θα τα επαναδιαπραγματευτεί! Το μόνο που μπορεί να «επαναδιαπραγματευτεί» είναι τα επιπλέον κονδύλια, επιχορηγήσεις, ελαφρύνσεις και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Σήμερα Κυριακή 3 Ιούνη, στις 11.00 π.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παρευρεθηκε στο πολιτικό μνημόσυνο του Χαρίλαου Φλωράκη, που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στο Παλιοζογλώπι.

Share.

Comments are closed.