Συμφωνία για κυβέρνηση στην Ιταλία ανάμεσα σε Λέγκα-Πέντε Αστέρια

0

Σε συμφωνία κυβερνητικού σχήματος συμφώνησαν Πέντε Αστέρια και Λέγκα, σύμφωνα με το Bloomberg, με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του καθηγητή οικονομικών Τζοβάνι Τρία.
Ο οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα μπορεί να «μετακινηθεί» στο υπουργείο Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών υποθέσεων.
Για το υπουργείο Εξωτερικών, αν δεν επιλεγεί ο Σαβόνα, θα μπορούσε να επικρατήσει ο Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι.
Θα πρέπει ακόμη να αποφασιστεί, τέλος, αν το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, τελικά, την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως, το υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει πως Πέντε Αστέρια και Λέγκα συμφώνησαν να αποκλείσουν  το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας. Η La Repubblica μεταδίδει πως το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας θα στηρίξει, μεν, την νέα κυβέρνηση, αλλά χωρίς υπουργικούς θώκους.
Η συνάντηση του επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών, ολοκληρώθηκε. Στην βουλή, όπου διεξάγεται η συνάντηση, έφτασε και ο πρώην εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

  • Διαβάστε ο πλήρες άρθρο των δημοσιογράφων John Follain και Lorenzo Totaro του διεθνούς οικονομικού πρακτορείουBloombergμε τίτλο « Italy’s Populists Agree on Government Team, Officials Say», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
  • Διαβάστε ολόκληρη το άρθρο του δημοσιογράφου Carmelo Lopapa της ιταλικής εφημερίδας La Repubblicaμε τίτλο « Intesa Di Maio-Salvini: “Governo politico con Conte premier”. Il professore convocato alle 21 al Quirinale» στα ιταλικά πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.