Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

0

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα  συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά της λιτότητας.
Για άλλη και φορά είχαμε δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια  και αυτή της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Επίθεση κρανοφόρων στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ -Πέταξαν αυγά στους διαδηλωτές
Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, περίπου 20 κρανοφόροι επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με αυγά και πέτρες φωνάζοντας «αλήτες, εργατοπατέρες». Η επίθεση κράτησε μόλις λίγα λεπτά και αμέσως μετά οι αναρχικοί εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα κατάφεραν όμως να διαλύσουν το πόντιουμ που θα γίνονταν οι ομιλίες και να πετάξουν τρικάκια με το σύνθημα «Καμία Συμμαχία με την Εργοδοσία».

Αριστεριστές έγραψαν συνθήματα στο κτίριο της ΑΔΕΔΥ
Μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγραψαν με κόκκινο σπρέι, συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου της ΑΔΕΔΥ.

Με τα συνθήματα αυτά καταγγέλλουν την συνεργασία της ΓΣΕΕ με την εργοδοσία. Επίσης πέταξαν τρικάκια κατά της Γενικής Συνομοσπονδίας την οποία καταγγέλλουν ότι «ΓΣΕΕ μαγαζάκι των αφεντικών», ενώ δεν λείπουν και συνθήματα του τύπου «Αλήτες, Λέρες, Συνδικαλιστές». Τέλος οι διαδηλωτές του ΑΝΤΑΡΣΥΑ πέταξαν σκουπίδια έξω από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ στην Φιλελλήνων.

Πετροπόλεμος και χημικά, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στην πορεία
Νωρίτερα είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης επεισόδια στην οδό Φιλελλήνων, στο σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΕΒ, όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών ενώ υπήρξαν και συμπλοκές διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ και να φθάσει στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την EUROKINISSI

Share.

Comments are closed.