ΣτΕ: «Ναι» στη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

0

«Ναι» είπε το ΣτΕ στη χορήγηση ασύλου για τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό, στη διάσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών (με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο), απορρίπτοντας το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής προσφυγών, με την οποία είχε δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ με ισχυρή πλειοψηφία είπε «ναι» στο άσυλο του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι (Suleyman Ozkaynakcim), ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπολοίπους επτά Τούρκους που είχαν αιτηθεί άσυλο από την Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται από την Τουρκία για το πραξικόπημα.
Μετά την απόφαση αυτή, θα πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να αφεθούν ελεύθεροι προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και οι υπόλοιποι επτά αξιωματικοί οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα. H απόφαση έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Share.

Comments are closed.