Θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ η επίθεση στον Μπουτάρη

0

Με εκτενή ρεπορτάζ τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους στο περιθώριο εκδήλωσης για τη γενοκτονία των Ποντίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Hurriyet έχει το θέμα μέσα στα πέντε πρώτα του ιστοχώρου της, αναφέροντας στο ρεπορτάζ ότι «ο 76χρονος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Βουτάρης, γνωστός για τις θετικές του απόψεις για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ, δέχθηκε επίθεση από πολυάριθμους φανατικούς Έλληνες», συμπληρώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, μια ομάδα κατηγόρησε τον Μπουτάρη ότι μίλησε θετικά για τον Ατατούρκ και τους Τούρκους για άλλη μια φορά και του ζήτησε να εγκαταλείψει την τελετή. Ο Μπουτάρης παρέμεινε στην περιοχή των τελετών, αγνοώντας τις προσβολές που δεχόταν ωστόσο, λίγο μετά δέχτηκε επίθεση από μια φανατική ομάδα. Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν τον Μπουτάρη με χαστούκια και γροθιές, ο οποίος διασώθηκε από τους φρουρούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην «Hurriyet», το 2016, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει: «Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι».

Δεύτερο θέμα στον ιστοχώρο της έχει την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη και η Sabah, η οποία χρησιμοποιεί τον τίτλο: «Φανατικοί Έλληνες επιτέθηκαν στον ηγέτη ο οποίος είπε ότι “οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας”».

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο του δημοσιογράφου Yorgo Kirbaki της τούρκικης εφημερίδας Ηurriyet με τίτλο «Türkler kardeşimdiyen başkana saldırdılar!», στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο της τούρκικης εφημερίδας sabahμε τίτλο «Fanatik Yunanlılar ‘Türkler kardeşim’ diyen başkana saldırdı!», στα τούρκικα, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.