Μόνη της η κυβέρνηση ψηφίζει την επιστροφή της δικογραφίας της Novartis στη Δικαιοσύνη

0

Σε ψηφοφορία παρωδία οδηγείται η υπόθεση της Novartis, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση φαίνεται ότι αποχωρεί. Ήδη, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη σχετική ψηφοφορία, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει η ΝΔ, η ΔΗ.ΣΥ. το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.
Την ίδια ώρα, ο Μ. Γεωργιάδης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων έχει ήδη εισηγηθεί στον Β. Λεβέντη να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.
Νωρίτερα, σε μια ακόμη μεθόδευση προχώρησε η κυβερνητική πλειοψηφία, με ψηφοδέλτια ουσιαστικά «σημαδεμένα». Δια της εγέρσεως αποφάσισαν δίπλα στο «Όχι» (σ.σ. στην άσκηση δίωξης) να υπάρχει η φράση λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής, μη επιτρέποντας ουσιαστικά στην αντιπολίτευση να ψηφίσει κατά της άσκησης δίωξης. 
Ως εκ τούτου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, προανήγγειλε την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία, ενώ και ο Γ. Αμυράς είπε πως θα αποχωρήσει και το Ποτάμι
Μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι: «Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία με τη Novartis και την κοροϊδία που επιχειρείτε εναντίον του λαού. Αρκετά έως εδώ! Συνεχίστε αυτό το δρόμο μονοί σας. Η Κ.Ο. του ΚΚΕ αποχωρεί από αυτή τη συνεδρίαση και από την ψηφοφορία».
Τα ψηφοδέλτια θα έχουν τις εξής επιλογές:

  • Ναι στη δίωξη (για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα).
  • Όχι στη δίωξη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής.

Αυτό όμως προκαλεί μείζον θέμα αφού τα κόμματα και οι βουλευτές που επιθυμούν να ψηφίσουν «όχι» θα είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν πως δεν υπάρχει αρμοδιότητα της Βουλής. Επί της ουσίας δεν θα έχουν μια καθαρή επιλογή ως προς το «όχι». 

Share.

Comments are closed.