Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσακαλώτος θέλει κι άλλους φόρους

0

Με ένα επικριτικό σχόλιο απάντησε το Κίνημα Αλλαγής τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη γερμανική Frankfurter Algemeine Zeitung (FAZ) για την υψηλή φορολογία στην Ελλάδα.
«Οι σημερινοί φόροι δεν αρκούν στον κ. Τσακαλώτο. Θέλει κι άλλους» αναφέρει το Κίνημα σε ανακοίνωση, όπου προσθέτει: «Γι αυτό προφανώς συμφώνησε και στη μείωση του αφορολόγητου στα 5.700 ευρώ από τις αρχές του 2020». 
Τονίζει ακόμη ότι «η μείωση της φορολογίας είναι απαραίτητος όρος και για την ανάπτυξη. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει, τέλος, ότι «δεν βρίσκει ο κ. Τσακαλώτος τη φορολογία “υπερβολικά υψηλή”. Ας ρωτήσει όμως και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους καταστηματάρχες, όλους εκείνους που νυχθημερόν δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους».

Τσακαλώτος στη FAZ: Γενικά η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή
«Επιβαρύνατε υπερβολικά με φόρους τους Έλληνες θυσιάζοντας την ανάπτυξη;» ρωτά ο δημοσιογράφος της FAZ τον κ. Τσακαλώτο κι αυτός απαντά: «Για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ του δέοντος τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας. Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή» και πρόσθεσε ο υπουργός ότι χάρη στην ανάπτυξη του 0,8% που πέτυχε η Ελλάδα «υπάρχουν πλέον μεγαλύτερα περιθώρια για φοροελαφρύνσεις».

  • Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Γερμανό δημοσιογράφο Tobias Piller της εφημερίδας Frankfurter Algemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Tsakalotos: „Es wird keine neue Kreditlinie geben“», στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.