Άλλα λέει ο Κοτζιάς, άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σφαγή στη Γάζα

0

Την αντίθεσή τους με την άποψη του Νίκου Κοτζιά, για την τακτική ίσων αποστάσεων που κράτησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα, εξέφρασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας
Συγκεκριμένα η Αννέτα Καββαδία αλλά και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Φωτεινή Βάκη χαρακτήρισαν δολοφονική την επίθεση του Ισραήλ και «καρφώνοντας» τον υπουργό Εξωτερικών και τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να επικρατούν λογικές Ποντίου Πιλάτου.
Η κ. Καββαδία σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτήρισε μάλιστα, κυνική την προσπάθεια εξομοίωσης θύτη και θύματος. «Η καταδίκη δεν μπορεί να είναι ναι μεν αλλά ιδίως από μια χώρα σαν την Ελλάδα», είπε και η καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών οφείλει να είναι κατηγορηματική και απερίφραστη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη που κατέθεσε στη Βουλή ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επέμβαση του στρατού του Ισραήλ στην Γάζα που οδήγησε στο θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων, παιδιών και ηλικιωμένων», είπε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να τηρείται τακτική ίσων αποστάσεων. Η κ. Βάκη ζήτησε να υπάρξει και ψήφισμα καταδίκης από την Βουλή.
Λίγη ώρα αργότερα σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν σημειώνεται:
«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση  του στρατού του ισραηλινού κράτους  κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.
H διεθνής κοινότητα,  είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με  μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία  και θα επιδεινώσει  την σταθερότητα στην περιοχή.
Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ.»

Το ελληνικό ΥΠΕΞ και ο κ. Κοτζιάς κρατούν ίσες αποστάσεις όπως ο Λευκός Οίκος!
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την αιματοχυσία από τα πυρά του Ισραήλ κάνει λόγο για «τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών». Προτρέπει το Ισραήλ «να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας», παρόλα αυτά αναφέρει ότι «η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών» εξισώνοντας το θύτη με το θύμα!
«Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα», τονίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι καταγράφει «με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας».
«Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών» υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.

  • Εσείς κ. Τσίπρα τι λέτε επ’ αυτού;
  • Σε άλλες εποχές η αντίδραση σας κ. πρωθυπουργέ θα ήταν άμεση! Τώρα σιωπή…
  • Με ποιον συμφωνείτε τελικά;
Share.

Comments are closed.