Επιβεβαιώνεται η μείωση των συντάξεων ακόμα και αυτών που είναι κάτω των 1.000 ευρώ

0

Έως και 200 ευρώ η μείωση στους συνταξιούχους – Ποιοι θα δουν αύξηση στη σύνταξή τους
Τοn Οκτώβριο θα λάβει στα χέρια τους κάθε συνταξιούχος τα ειδοποιητήρια με τα οποία θα μάθει τι σύνταξη θα λαμβάνει από τον Ιανουάριο του 2019, μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων.
Οι μειώσεις θα αγγίξουν και το 18%. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στον ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνεται ότι το μαχαίρι θα εφαρμοστεί ακόμη και σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, οι μειώσεις θα κυμανθούν από 5 έως και 200 ευρώ ανά σύνταξη. «Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.
Ο επανυπολογισμός έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο και από τα στοιχεία προκύπτει ότι περίπου 500.000 συνταξιούχοι θα δουν μείωση στη σύνταξή τους. «Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο. Επιπλέον, τόνισε πως οι μειώσεις δεν θα είναι 18% για το σύνολο όσων υποστούν μείωση αλλά θα υπάρξουν κλιμακωτές μειώσεις.
Ακόμη, είπε πως περίπου το 20% των συνταξιούχων θα δει αύξηση στη σύνταξη που λαμβάνει, μετά το επανυπολογισμό των συντάξεων ενώ 1 στους 4 δεν θα έχει μεταβολή στη σύνταξή του.
Όπως εξήγησε, η μείωση αφορά στις κύριες συντάξεις καθώς οι επικουρικές συντάξεις έχουν ήδη υποστεί αναπροσαρμογή και δεν θα υπάρξει άλλη μείωση.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, στους 100 συνταξιούχους μείωση θα υποστούν οι 80, περίπου οι 7-8 θα έχουν μια αύξηση στις αποδοχές τους, η οποία όμως δεν θα καταβληθεί παρά σε πέντε ετήσιες δόσεις, ενώ περίπου 12-13 στους 100 θα διαπιστώσουν ότι το μηνιαίο εισόδημά τους θα παραμείνει αμετάβλητο.
Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, δικαιούχων που όμως έχουν χρέη προς το Δημόσιο και έτσι θα εξεταστούν συμψηφισμοί.

Share.

Comments are closed.