Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Γ. Παπανδρέου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

0

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είχε στο γραφείο του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Παπανδρέου και σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, συζητήθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε στον κ. Παπανδρέου πως την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής τη φέρει αυτονοήτως η κυβέρνηση και του ανέλυσε τις δικές του σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιλογές του κ. Τσίπρα τις οποίες, άλλωστε, έχει διατυπώσει, ως οφείλει, δημοσίως.
Στην ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης για τα μείζονα ζητήματα της χώρας και την ύπαρξη «ενιαίας, δυνατής και καθαρής φωνής, παντού στον κόσμο», αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, οποίος ολοκλήρωσε ένα πρώτο γύρο επαφών με την πολιτική ηγεσία.
«Τα εθνικά μας θέματα έχουμε χρέος να τα αφήνουμε έξω από τις όποιες κομματικές αντιδικίες. Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια καθαρή εθνική γραμμή, η οποία ετέθη πρόσφατα υπό αμφισβήτηση με διχαστικές επιπτώσεις στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του πρώην πρωθυπουργός.
Την Τετάρτη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Share.

Comments are closed.