Νέα κράνη από 3D εκτυπωτές για τη φρουρά του Πάπα στην Αγία Έδρα

0

Αρκετά χρόνια πριν είχαμε αναφερθεί στην τρισδιάστατη εκτύπωση ή 3D εκτύπωση και του 3D εκτυπωτές  με δύο άρθρα μας
Τρισδιάστατη επανάσταση στην παραγωγή – Το τέλος της εργασίας;
Τρισδιάστατη εκτύπωση σημαίνει επανάσταση στην παραγωγή;
Να, που μετά από επτά χρόνια, εκείνα που γράφαμε τότε, γίνονται πραγματικότητα!
Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα αναφερθούμε στα 3D κράνη που θα φορούν πλέον οι άντρες της φρουρά του Πάπα.
Ένα από τα παραδοσιακά στρατεύματα του κόσμου, αυτό του Βατικανού, εκσυγχρονίζεται και από αυτό το Σαββατοκύριακο τα σφυρήλατα κράνη που φορούν οι άντρες της φρουράς του πάπα αντικαθιστώνται με νέα σύγχρονης τεχνολογίας, εκτυπωμένα από 3D εκτυπωτές, κάνοντας τα πιο ελαφριά και άνετα.
Τα νέα κράνη κατασκεύασε για τη φρουρά του πάπα μία ελβετική εταιρεία.
Το κράνος της ελβετικής φρουράς του Βατικανού χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Ένας εξειδικευμένος σιδεράς χρειάζεται περίπου 100 ώρες εργασίας για να κατασκευάσει ένα κράνος, ενώ χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία ένα κράνος είναι έτοιμο μέσα σε 14 ώρες.
Η απόφαση αντικατάστασης των κρανών έγινε καθώς τα παλιά σιδερένια είχαν χτυπήματα και γρατσουνιές οπότε ο διοικητής της φρουράς αποφάσισε την αντικατάστασή τους με τα νέα 3D κράνη. Επιπλέον κατά τις καλοκαιρινές ημέρες το μεταλλικό κράνος ανεβάζει θερμοκρασία με αποτέλεσμα να είναι ανυπόφορο για τους άντρες της φρουράς.
Το νέο κράνος υπόσχεται περισσότερη άνεση και λιγότερο βάρος. Ζυγίζει μόλις 570 γραμμάρια χωρίς τη διακόσμηση με τα φτερά παγονιού. Το υλικό που είναι κατασκευασμένο απορροφά λιγότερη θερμότητα, ενώ έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κράνους κανάλια εξαερισμού.
Ωστόσο και το νέο κράνος, λένε οι μηχανικοί της κατασκευάστριας εταιρείας, παραμένει ανθεκτικό στα χτυπήματα, στην υπεριώδη ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες, δεν βλάπτει την υγεία, αλλά επισημαίνουν ότι δεν είναι αλεξίσφαιρο.
Το κάθε κράνος κοστίζει 800 ευρώ και τα έξοδα θα καλυφθούν με χορηγίες, ενώ κάθε ιδιώτης που συνεισφέρει ολόκληρο το ποσό για την αγορά ενός κράνους θα αναγράφεται το όνομά του πάνω σ’ αυτό.
Υπενθυμίζουμε ότι οι άνδρες της φρουράς της Αγίας Έδρας είναι 135 τον αριθμό και ο μηνιαίος μισθός τους είναι 1.500 ευρώ και φυσικά όλοι αυτοί θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια την Καθολικής Εκκλησίας.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner