Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα: Γιατροί και νοσηλευτές έκλεβαν φάρμακα καρκινοπαθών από Νοσοκομεία και τα πωλούσαν

0

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους και ειδικά φαρμάκων για καρκινοπαθείς, που οδηγεί στην αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου.
Όταν αποκαλυφθεί πλήρως ίσως να μιλάμε για ένα από τα χειρότερα σκάνδαλα των εποχών στον χώρο της Υγείας και των κρατικών νοσοκομείων αυτής της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται στο κύκλωμα φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.
Τα φάρμακα στη συνέχεια τα πωλούσαν παράνομα οι ίδιοι, είτε τα έδιναν στους φαρμακοποιούς οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν παράνομα στην «μαύρη αγορά» της Βορείου Ευρώπης και κυρίως στην Γερμανία..
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές συλλήψεις. Το βέβαιο είναι ότι γίνεται έρευνα για να αποκαλυφθεί και το βάθος στο οποίο ήταν μπλεγμένοι ή όχι και υψηλόβαθμοί φορείς νοσοκομείων της χώρας.
Η Οικονομική Αστυνομία επί σειρά μηνών παρακολουθούσε τους υπόπτους και ερευνούσε την υπόθεση και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση από την οποία ήδη έχουν αρχίσει να προκύπτουν συλλήψεις.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Share.

Comments are closed.