Σύλληψη Τούρκου πολίτη στις Καστανιές Έβρου, γιατί πέρασε παράνομα τα σύνορα

0

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ένας Τούρκος γεωργός (περίπου 40 ετών) κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στο φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, καθώς πέρασε τα σύνορα με εκσκαπτικό μηχάνημα JCB.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο Τούρκος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο στις Καστανιές για κάποιες εργασίες στην συνοριογραμμή. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.
Αρχικά κάποια μέσα ενημέρωσης παραπληροφορούσαν λέγοντας ότι πρόκειται για Τούρκο στρατιωτικό οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα, όμως πηγές του ΓΕΕΘΑ από τις 16.30 διαβεβαίωναν ότι ο Τούρκος είναι πολίτης και μάλιστα αγρότης που εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του.
Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου και κρατούνται ακόμη στις φυλακές Αδριανούπολης.
O ίδιος κατά δήλωση του είναι Τούρκος αγρότης και υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης. Ο δήμαρχος Ανδριανούπολης, Recep Gürkan, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένας εργάτης του δήμου και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθεί.

Γιατί ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές δεν θα μπορούσε να είναι στρατιωτικός;
Πάντως ό,τι κι αν είναι ο συλληφθείς, γεωργός όπως λένε πηγές από τις Καστανιές ή υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσε να είναι στρατιωτικός. Και δεν θα μπορούσε να είναι για δύο πολύ απλούς λόγους:

Πρώτον οι Τούρκοι από την ημέρα της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κι έχουν “μαζευτεί” από παντού! Ειδικά στον Έβρο, για γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει ο «κίνδυνος της ισοφάρισης».
Δεύτερον είναι επίσης «εξαφανισμένοι» και από το θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
Ακολουθούν αυτή την τακτική γιατί δεν επιθυμούν να βρεθούν στριμωγμένοι, από κάποιο ανεπιθύμητο γεγονός τώρα που έχουν το πάνω χέρι, μιας κι εμείς δεν κάναμε αυτό ακριβώς που τώρα κάνουν οι Τούρκοι: να πάρουμε προληπτικά μέτρα.
Όπως έχουμε ξαναγράψει από καιρό είχαν χτυπήσει κάποια καμπανάκια στο Αιγαίο αρκετά πριν από την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, αλλά κανείς δεν τα άκουγε ή δεν τα ελάμβανε σοβαρά υπ’ όψιν και είναι αδικαιολόγητοι γι΄ αυτό. Η ετοιμότητα που σήμερα έδειξαν συλλαμβάνοντας έναν Τούρκο με τρακτέρ άργησε 63 ημέρες. Όσες και οι μέρες αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας.

Share.

Comments are closed.