Κίνημα Αλλαγής: Τα οργανωτικά τελειώνουν – Εξωστρέφεια και επαφή με την κοινωνία αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία

0

Τέλος η εσωστρέφεια! Με αυτό τον τίτλο θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τις αποφάσεις ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, αφού στο νέο κόμμα πολλοί εκτιμούν ότι η συζήτηση για τα εσωτερικά θέματα έχει ολοκληρωθεί και τώρα είναι ο καιρός να βγουν στον δρόμο.
«Τώρα, πάμε να βρούμε τον κόσμο μας», λένε, καθώς το κόμμα ετοιμάζεται ήδη για εκλογές, με την Φώφη Γεννηματά να μιλά για «κατήφορο της κυβερνητικής πλειοψηφίας» και για μία κυβέρνηση που «βρίσκεται σε αποδρομή». Δεν είναι λίγοι μάλιστα όσοι στοχεύουν όχι μόνο στην «επανασύνδεση» με την πάλαι ποτέ μεσαία τάξη, αλλά και στο 35% των αναποφάσιστων όπως καταδεικνύουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Θεωρούν, λοιπόν, ότι έχουν μπει πια τα πρώτα θεμέλιά για την ενιαιοποίηση του νέου φορέα, μετά τη στελέχωση των Τομέων Επικοινωνίας και Οργανωτικού και Δικτύων. Από δω και πέρα, λένε, στόχος είναι η ολοκλήρωση της οργανωτικής συγκρότησης του κόμματος το αργότερο ως τα μέσα Ιουνίου. Την ίδια ώρα, κανονίζονται ήδη οι πρώτες περιοδείες, τόσο της Φώφης Γεννηματά, όσο και κορυφαίων στελεχών.
Σε κάθε τομέα θα συγκροτηθεί 11μελής Γραμματεία με αναλογική σύνθεση, ενώ ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί οι Νομαρχιακές Επιτροπές ανά την Ελλάδα και μέσα στον Ιούνιο οι Τοπικές Οργανώσεις ανά καλλικρατικό δήμο. Θα ακολουθήσει η συγκρότηση των θεματικών δικτύων και η εκλογή Δημοτικών Οργανώσεων.
Νούμερο ένα πρόκληση όμως, για το Κίνημα Αλλαγής είναι οι προτάσεις του να φτάσουν παντού. «Δεν πρέπει να μείνει κανείς απληροφόρητος», λένε, κι ετοιμάζονται για τις εξορμήσεις τους στην περιφέρεια. Ήδη, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας συμπλήρωσαν ένα excel, δηλώνοντας το πού θα μεταβούν το επόμενο διάστημα.
Σε κάθε ταξίδι του στην περιφέρεια, μάλιστα, κάθε στέλεχος θα συνοδεύεται από εκπρόσωπο της Οργανωτικής Γραμματείας, ο οποίος και θα αναλαμβάνει την οργανωτική δουλειά που επιβάλλεται να γίνει στην περιοχή. Θα συλλέγει πληροφορίες για την προεκλογική εκστρατεία, ενώ θα αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον Γραμματέα και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τη λειτουργία Γραφείου του Κινήματος Αλλαγής στην εν λόγω περιοχή. Στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να αποκτήσει γραφεία παντού.
Στην προσπάθεια οι απόψεις και οι προτάσεις του κόμματος να ταξιδέψουν σε κάθε νομό, ορίζονται ακόμα 63 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα αναλάβουν έναν νομό ο καθένας (σ.σ. στους μεγάλους νομούς θα δραστηριοποιηθούν περισσότεροι από έναν), ενώ ένας υπεύθυνος θα οριστεί και για κάθε καλλικρατικό δήμο. Την ίδια ώρα, προγραμματίζονται θεματικές εκδηλώσεις προκειμένου να διαδοθούν οι προτάσεις του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά και άλλες που θα απευθύνονται σε ειδικά κοινά, κυρίως νέους και γυναίκες.

Share.

Comments are closed.