Δήμος Βριλησσίων: Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας – Έχεις την ιδέα; Εμείς την κάνουμε πράξη!

0

Ο Δήμος Βριλησσίων υλοποιεί το Πρόγραμμα Υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Start Ups) με στόχο τη διάδοση του «επιχειρείν», τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και νέων ομάδων.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος καλούνται να συμμετάσχουν επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στους τομείς: Αγροδιατροφή, Υγεία και Φάρμακα, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ενέργεια, Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, ΥλικάΚατασκευές, Πολιτισμός, ΤουρισμόςΠολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες.
Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν και τελικώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα λάβουν μία σειρά από προωθητικές δράσεις και εργαλεία, όπως θεματικά workshops και συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με την επιχειρηματική τους ιδέα, ενώ θα ακολουθηθεί μια διαγωνιστική διαδικασία, θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι τρεις καλύτερες προτάσεις που θα συνοδεύονται  από αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 30 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2018.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τουλάχιστον ένα μέλος κάθε επιχειρηματικού σχήματος να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 18 – 40 ετών.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρεις προτάσεις και το πολύ δύο ανά θεματική ενότητα. Μετά την ένταξη οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα επιχειρηματικό σχήμα ανά θεματική ενότητα.

Σύντομη περιγραφή προγράμματος
Το πρόγραμμα στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας θα υλοποιηθεί σε στάδια:
Με τη δημοσιοποίηση του προγράμματος και τη διεξαγωγή της 1ης Εκδήλωσης Διάχυσης στο κοινό, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες, κατά τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα παρακολουθήσουν δύο διήμερα Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας (Workshops), όπου μεταξύ άλλων θα βοηθηθούν στη διαμόρφωση της αίτησης – πρότασης συμμετοχής στο Διαγωνισμό.
Στο επόμενο στάδιο θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του Διαγωνισμού, τα αποτελέσματα του οποίου θα προκύψουν από την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής και την ψηφοφορία του κοινού. Τα σχήματα που θα συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία θα ενταχθούν στη Δομή Στήριξης – Θερμοκοιτίδα για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Στο στάδιο αυτό, τα νεοφυή σχήματα θα λάβουν υπηρεσίες επιχειρηματικής στήριξης (συμβουλευτική, mentoring, σεμινάρια, κ.α.) και δικτύωσης και θα προετοιμαστούν για την τελική φάση του διαγωνισμού όπου θα αναδειχθούν οι νικητές του προγράμματος.

Η αίτηση καθώς και ο οδηγός του προγράμματος είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.vrilissia.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα 213 2050510 – 511.

Δηλώσεις δημάρχου κι αντιδημάρχου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα
Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε: «Στηρίζουμε το επιχειρείν, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και την αυξημένη ανεργία των τελευταίων ετών. Και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να γίνουν πράξη!».

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωνσταντίνος Βαφειάδης τόνισε: «Καλούμε τους νέους ανθρώπους της πόλης μας, που έχουν καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες, να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν αυτή τη σημαντική ευκαιρία να δουν το όραμά τους να γίνεται πραγματικότητα».

Share.

Comments are closed.