Σταμάτης Κριμιζής: Μέσω του ΕΛΔΟ εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα

0

Τελικά ο Σταμάτης Κριμιζής όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τις αιχμές για αδιαφάνεια στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό,  αλλά κατονομάζει και συμφέροντα, που τον οδήγησαν στην παραίτηση.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο διακεκριμένος καθηγητής όταν ρωτήθηκε για την φράση του «follow the money» (ακολουθήστε τα χρήματα) στην επιστολή του και το εάν πιστεύει ότι μέσω του νέου οργανισμού εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα, απαντά:
«Οπωσδήποτε. Ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (σ.σ. Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς) είναι συγχρόνως και διευθύνων σύμβουλος του Hellas-Sat/Arabsat. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος (σ.σ. Γεώργιος Μαντζούρης) έχει σχέση με τους μικροδορυφόρους, όπως και δύο άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με το ίδιο πρόγραμμα, ενώ ένα άλλο μέλος είναι στο διοικητικό συμβούλιο του si-cluster (σ.σ. μεγάλες και μικρομεσαίες βιομηχανικές επιχειρήσεις στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών). Βέβαια, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, όταν συζητούνται θέματα με πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, οι εμπλεκόμενοι αποχωρούν και τα υπόλοιπα μέλη αποφασίζουν. Αλλά όταν τέσσερα από τα επτά μέλη του συμβουλίου αποχωρήσουν, πώς θα βγει η οποιαδήποτε απόφαση;».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κριμιζή στο δημοσιογράφο Σάκη Ιωαννίδη της εφημερίδας Καθημερινή της Κυριακής, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.